«Піца, як у харківському буфеті»: простий рецепт від Хіменеса-Браво та суперфіналіста 15 сезону «МастерШеф»

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
8
1 голос
«Піца, як у харківському буфеті»: простий рецепт від Хіменеса-Браво та суперфіналіста 15 сезону «МастерШеф»
Піца. Фото: kharkovblog
Піцу, яку полюбляють студенти, тепер легко приготувати вдома. Рецепт відомого шефа Ектора Хіменеса-Браво у виконанні харківського суперфіналіста «МастерШеф» Дениса Савенка допоможе відтворити смак буфету.

Піца з курячим філе, ананасами та сиром – улюблена страва багатьох студентів, яка стала символом швидких і смачних перекусів.

Тепер цю піцу можна приготувати вдома завдяки рецепту, розробленому відомим шеф-кухарем Ектором Хіменесом-Браво і адаптованому для домашньої кухні суперфіналістом 15 сезону шоу «МастерШеф» Денисом Савенком.

Денис родом із Харкова, тому в рецепті зберегли особливий місцевий колорит, бо саме таку піцу часто готують у студентських буфетах міста.

«Піца, як у харківському буфеті. Улюблениця всіх студентів і королева перерв. Сьогодні печемо її вдома. Цього мене навчив суперфіналіст 15 сезону МастерШеф», - написав Ектор у своєму Instagram.

Інгредієнти

 Для тіста:

  • Тепла вода, 250 мл;
  • Борошно, 500 г;
  • Сухі дріжджі, 5 г;
  • Цукор, 1,5 ст. л;
  • Сіль, 1 ч. л;
  • Олія, 30 г.

Для начинки:

  • Куряче філе (відварене), 500 г;
  • Ананаси консервовані, 200 г;
  • Твердий сир, 400 г;
  • Томатний соус, за смаком;
  • Майонез, трохи, для соковитості.

Приготування

  1. У теплу воду додайте цукор, сіль і дріжджі. Дайте постояти кілька хвилин. Потім додайте борошно, олію і замісіть м’яке тісто.
  2. Поставте в тепле місце на 1,5–2 години.
  3. Наріжте філе кубиком. Так само ананаси. Сир натріть на великій тертці.
  4. Тісто обімніть, поділіть на 2 частини й розкачайте в прямокутники. Зробіть проколи виделкою. Викладіть на пергамент.
  5. Випікайте в розігрітій до 200 °C духовці 15 хвилин до легкої рум’яності.
  6. Основу змастіть томатним соусом. Додайте філе, трохи майонезу, посипте сиром і викладіть ананаси.
  7. Поверніть у духовку ще на 15–20 хв до золотистої скоринки.
  • Один шматок піци міститиме приблизно 320–350 калорій. У кожному є близько 25 грамів білка, 12 грамів жирів і приблизно 35 грамів вуглеводів.

Читайте також: Шаурма, але з кабачками: відомий кухар Ярославський вразив незвичним рецептом улюбленого для багатьох фастфуду