«Піца, як у харківському буфеті»: простий рецепт від Хіменеса-Браво та суперфіналіста 15 сезону «МастерШеф»

Піца з курячим філе, ананасами та сиром – улюблена страва багатьох студентів, яка стала символом швидких і смачних перекусів.
Тепер цю піцу можна приготувати вдома завдяки рецепту, розробленому відомим шеф-кухарем Ектором Хіменесом-Браво і адаптованому для домашньої кухні суперфіналістом 15 сезону шоу «МастерШеф» Денисом Савенком.
Денис родом із Харкова, тому в рецепті зберегли особливий місцевий колорит, бо саме таку піцу часто готують у студентських буфетах міста.
«Піца, як у харківському буфеті. Улюблениця всіх студентів і королева перерв. Сьогодні печемо її вдома. Цього мене навчив суперфіналіст 15 сезону МастерШеф», - написав Ектор у своєму Instagram.
Інгредієнти
Для тіста:
- Тепла вода, 250 мл;
- Борошно, 500 г;
- Сухі дріжджі, 5 г;
- Цукор, 1,5 ст. л;
- Сіль, 1 ч. л;
- Олія, 30 г.
Для начинки:
- Куряче філе (відварене), 500 г;
- Ананаси консервовані, 200 г;
- Твердий сир, 400 г;
- Томатний соус, за смаком;
- Майонез, трохи, для соковитості.
Приготування
- У теплу воду додайте цукор, сіль і дріжджі. Дайте постояти кілька хвилин. Потім додайте борошно, олію і замісіть м’яке тісто.
- Поставте в тепле місце на 1,5–2 години.
- Наріжте філе кубиком. Так само ананаси. Сир натріть на великій тертці.
- Тісто обімніть, поділіть на 2 частини й розкачайте в прямокутники. Зробіть проколи виделкою. Викладіть на пергамент.
- Випікайте в розігрітій до 200 °C духовці 15 хвилин до легкої рум’яності.
- Основу змастіть томатним соусом. Додайте філе, трохи майонезу, посипте сиром і викладіть ананаси.
- Поверніть у духовку ще на 15–20 хв до золотистої скоринки.
- Один шматок піци міститиме приблизно 320–350 калорій. У кожному є близько 25 грамів білка, 12 грамів жирів і приблизно 35 грамів вуглеводів.
Читайте також: Шаурма, але з кабачками: відомий кухар Ярославський вразив незвичним рецептом улюбленого для багатьох фастфуду