Ярославський розкрив секрет легендарної страви баба гануш: рецепт від судді «МастерШеф»

Відомий кухар та суддя шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський розкрив свій авторський рецепт баба гануша – запеченого баклажана з оригінальними спеціями та особливими інгредієнтами.
Володимир Ярославський, знаний український кухар та суддя шоу «МастерШеф», поділився своїм улюбленим рецептом баба гануша – традиційної страви з баклажанів, яку він готує з власними експериментами.
«Я обожнюю баклажан - цю незвичайну, красиву ягоду. А ще люблю спеції та різного роду експерименти, тому іноді додаю від себе щось у страву, як і цього разу!» - підмітив він.
Інгредієнти
- 5 гарних баклажанів
- 120-150 г тахіні (або кунжуту)
- 2-3 зубчики часнику
- пів лимона на сік
- сіль, зелень
- оливкова олія
Приготування
- Володимир радить проколоти баклажани виделкою і запікати на грилі, по можливості на великому вогні, до появи вугільної скоринки. Такий спосіб приготування надає страві характерного підкопченого смаку. Якщо гриля немає, можна використовувати суху пательню або електричну плиту, хоча запах при цьому буде поширюватися по всій кухні.
- Після запікання баклажани потрібно накрити плівкою, дати охолонути, а потім очистити від шкірки. М’якоть змішують із тахіні, подрібненим часником, лимонним соком і зеленню – петрушкою чи кінзою, за бажанням.
- Тахіні – це кунжутна паста. Якщо її немає під рукою, кухар радить підсмажити кунжут і перетерти його у ступці з лимонним соком і сіллю, щоб отримати схожу пасту. За його словами, кунжут можна замінити смаженим насінням соняшника, бо це також дуже гарно поєднується з баклажанами.
- Щоб надати страві ніжності, Володимир додає кілька ложок густого йогурту та трохи меленої зіри. Завершальним акцентом є ароматна оливкова олія, яка робить смак баба гануша ще більш насиченим.
- Нагадаємо, нещодавно Ярославський поділився оригінальним рецептом, який стане легкою та корисною альтернативою традиційній шаурмі. Замість лаваша чи тортильї кулінар пропонує використати запечені кабачки, а начинку підібрати на свій смак.
Читайте також: Як приготувати сирники з персиками: простий рецепт смачного літнього сніданку