Українська кухня рівня Мішлен: Клопотенко розповів про перший український ресторан у США, який потрапив до гіда
Відомий український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко здивував підписників неймовірною новиною. У США вперше український ресторан потрапив до гіда Мішлен. Цим він поділився у соцмережі Instagram.
За його словами, заклад знаходиться у Чикаго, а його власник – Джоні Кларк, відкрив ресторан кілька років тому на честь своєї бабусі, корінної українки, яка пережила війну та еміграцію.
«Власник та шеф @johnnycooks відкрив заклад декілька років тому на честь своєї бабусі, українки, яка пережила війну, еміграцію і зберегла любов до справжньої української кухні», – написав Клопотенко.
Клопотенко у Чикаго. Фото: Соцмережі
Євген підкреслив, що для нього це велика радість, адже навіть традиційні страви, такі як: борщ, галушки, деруни, крученики – допомагають іноземцям пізнавати Україну та нашу культуру.
«Борщ, галушки, деруни, крученики на перший погляд звичні страви. Але коли іноземці куштують їх, вони через смак пізнають Україну і хочуть повертатися до цих смаків знову і знову», – додав зірковий кухар.
Клопотенко також опублікував фото різноманітних українських страв, які подають у закладі. На знімку видно смачні мариновані гриби та салат з зеленим горошком та сиром.
Підписники Євгена радіють такій новині: коментарів поки небагато, але всі тішаться, що наша кухня й культура продовжують поширюватися за кордоном.
Сам Клопотенко підсумував, що ресторан Anelya – яскравий приклад того, наскільки глибокою та самобутньою може бути українська гастрономія.
Читайте по темі
Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко у Токіо презентував борщ, приготований із продуктів, вирощених на розмінованих українських полях.
Також, Євген Клопотенко поділився рецептом обрядового коржа калити, без якого не обходиться святкування напередодні Андрія.
Відомий вітчизняний кухар Євген Клопотенко розповів, як під час зустрічі із британським політиком Борисом Джонсоном змінив його уявлення про борщ.