Клопотенко презентував у Токіо борщ із продуктів, вирощених на розмінованих українських полях: реакція японців

Аватар Олена Кобилянська Олена Кобилянська
1116
2 голоси
Клопотенко презентував у Токіо борщ із продуктів, вирощених на розмінованих українських полях: реакція японців
Евген Клопотенко. Фото: Іnstagram.com/klopotenko
Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко у Токіо презентував борщ, приготований із продуктів, вирощених на розмінованих українських полях.

Евген Клопотенко представив у Токіо борщ приготований з інгридієнтів що були вирощені на розмінованих українських територіях. Цей захід став частиною ініціативи «Soul of Soil від UNDP Ukraine», яка демонструє, як життя повертається на українську землю після звільнення.

🔥ДИВИТИСЯ ВІДЕО, ЯК КЛОПОТЕНКО ЧАСТУЄ ЯПОНЦІВ БОРЩЕМ

На презентації були присутні японські високопосадовці, журналісти й блогери, а сам кухар відзначив, що подія допоможе японській аудиторії краще пізнати українську кухню та зрозуміти, чий борщ справжній.

«Для мене було важливо розповісти про Україну й нашу кухню на такій великій міжнародній події… Буде дуже гарне інформаційне покриття і це ще один крок, щоб японці зрозуміли чий борщ насправді.», – написав Клопотенко під відео з заходу опублікованого на його сторінці в Instagram. 

Кухар також висловив вдячність японському народу за підтримку України. В коментарях Клопотенка охрестили королем української культурної дипломатії, а також привітали з подією та подякували у відповідь за все що він робить для України.

  • Нагадаємо, Евген Клопотенко згадав про зустріч з Борисом Джонсоном та те як кухар змусив британця змінити точку зору стосовно українського борщу.