Здоров'я

Хочете прожити до старості – додайте до раціону гостренького: в якому продукті присутні вітаміни B, C та A

Віктор Глухенький
1208
Дівчина з перцем у роті. Фото: vgbud.com.ua
Американські науковці запевняють, що присутність гострих видів перцю в раціоні людей напряму пов’язана із тривалістю життя. Червоний перець чилі, каєнський та халапеньйо – можуть принести набагато більше користі, ніж просто надати їжі пікантності. 

Гострий перець здатний продовжувати людям життя через зниження ризику серцевих хвороб! Перці – чилі, каєнський та халапеньйо – містять активний інгредієнт капсаїцин, під дією якого знижується ризик станів, що потенційно вкорочують життя, таких як ожиріння і хвороби серця й ожиріння.

«Головна речовина гострого перцю – капсаїцин – це хімічна сполука, яка має протизапальні властивості. Завдяки ефекту зменшення запалення запобігає утворенню бляшок у кровоносних судинах, які здатні викликати серйозні проблеми зі здоров’ям», – інформують фахівці Клініки Майо (США).

За словами експертів з-за океану, гострий червоний перець забезпечує організм такими поживними речовинами, як вітаміни B, C та A. 

Численні випробування показали, що при вживанні гострого перцю знижується інтенсивність деяких реакцій імунних клітин, що спричиняють розвиток атеросклерозу, який характеризується відкладенням жирових бляшок усередині артерій.