Британські вчені назвали продукт, щоденне вживання якого призводить до старечого недоумства: мова не про хліб

Вживання навіть одного шматочку бекону щодня збільшує ймовірність розвитку старечого недоумства на 44%! Такого висновку дійшли британські науковці з Університету Лідса, які ретельно досліджували можливий зв’язок між вживанням м’яса і старечим недоумством на основі інформації, яку вони отримали розглянувши приклади 500 тисяч людей.
Вчені запевняють, що вживання у їжу переробленого м’яса у вигляді сосисок, бекону і ковбаси також істотно збільшує ризик розвитку старечого недоумства.
Цікаво також, що у ході дослідження вчені також виявили, що вживання непереробленого м’яса, включаючи яловичину, свинину і баранину, може захищати від старечого недоумства.
В ході спостережень піддослідні отримували 25 грама переробленого м’яса в день люди мали на 44% більш високий ризик розвитку старечого недоумства з урахуванням всіх інших факторів ризику, але ті, хто отримував 50 г непереробленого м’яса, майже на 20% рідше стикалися з деменцією.
❗️Деменція (старече недоумство) залишається невиліковним захворюванням, і коли воно вже виникає, його поки неможливо не тільки вилікувати, але навіть уповільнити. У зв’язку з цим вкрай важливо займатися профілактикою і знати про те, які фактори ризику цієї недуги, і як знизити його небезпеку.