Ектор Хіменес-Браво показав найкращий сніданок: страва зачарувала зірку «МастерШефу»

Український кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво знову зачарував своїх шанувальників.
Цього разу суддя «МастерШефу» не готував і не викладав рецептів - натомість він просто показав страву, яку вважає найкращим сніданком у світі. І ця страва є справжнім скарбом латиноамериканської кухні.
У своєму Instagram Ектор поділився фото, на якому він зачаровано дивиться на смачний сніданок. Проте, замість того щоб одразу розкрити назву страви, він залишив невеличку загадку для своїх підписників.
Скрин: Instagram
«Що може мене так зачарувати з самого ранку?» - написав кулінар.
Підписники не забарилися й почали активно давати різні варіанти, намагаючись вгадати, що ж саме має на увазі Ектор. Однак, як виявилося, мова йшла про традиційне мексиканське блюдо - тамале. Це страва, що складається з тіста з нікстамалізованого кукурудзяного борошна, обгорнутого кукурудзяним або банановим листям, і готується на парі.
Скрин: Instagram
Тамале - це страва, яка готується з простих інгредієнтів, що робить її популярною у всій Латинській Америці. У мексиканських вуличних кафе можна знайти різні варіації з кукурудзою, бобами, м'ясом, птицею та спеціями, солодкі й солоні, а також загорнуті в додатковий коржик. Існує навіть новорічна версія з свининою та сиром.
Досьє на Ектора
Повне ім’я: Е́ктор Ісмае́ль Хіме́нес-Бра́во
Дата народження: 14 січня 1972 р.
Місце народження: Букараманга, Колумбія
Професії: шеф-кухар, бізнесмен, телеведучий, викладач
Громадянство: Канада, Україна, Колумбія
Нагороди: «The World Master Chef»
Компанія: засновник Bravo Restaurant Group
Телебачення: суддя проєкту «МастерШеф Україна»
Цікаві факти:
- Свою кар’єру почав із миття посуду в ресторані при готелі.
- Готував для Єлизавети II, Джорджа Буша, Тоні Блера, Мадонни та Дженніфер Лопес.
- Його улюблена страва — гребінці з чорними трюфелями та бульйоном Parmentier, створена разом з Аленом Дюкассом.
- Подорожує з власним набором із 58 ножів і кулінарним термометром.
- Працює з 16 років і жодного разу не брав відпустку довше двох тижнів.
Читайте також: Вергуни від Ектора Хіменеса-Браво: зірка «МастерШефу» поділився рецептом ідеального десерту до чаю