Вергуни від Ектора Хіменеса-Браво: зірка «МастерШефу» поділився рецептом ідеального десерту до чаю

Відомий шеф-кухар та суддя шоу «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом традиційних українських вергунів. Легкий у приготуванні, цей десерт підкорить з першого шматочка.
Ектор Хіменес-Браво, всесвітньо відомий кулінар і улюблений суддя телепроєкту «МастерШеф», знову приємно здивував шанувальників. Цього разу він поділився в своєму Instagram рецептом українського десерту — хрустких, повітряних і золотистих вергунів, які ідеально смакують з ароматним чаєм або кавою.
📜 Інгредієнти:
- Кефір — 200 г;
- Яйце — 1 шт;
- Цукор — 100 г;
- Ванільний цукор — за бажанням;
- Розпушувач — 1 ч.л;
- Сіль — дрібка;
- Борошно — 400 г.
🧑🍳 Спосіб приготування:
- Змішати кефір, цукор і яйце, збити вінчиком.
- Додати суміш борошна з розпушувачем, замісити м’яке тісто.
- Залишити на 20–30 хвилин під плівкою.
- Розкачати тісто до 0,5 см, вирізати смужки та зробити розрізи всередині. Завернути у вигляді завитків.
- Смажити в розігрітій олії до золотистої скоринки.
- Подавати з цукровою пудрою, джемом чи варенням.
ДИВИТИСЯ ВІДЕО ПРИГОТУВАННЯ
- Завдяки рецепту від Ектора Хіменеса-Браво приготувати вергуни вдома може кожен — і подарувати своїм близьким трішки солодкого щастя.
Читайте також: Солодка спокуса з домашнім ароматом: пончики на кефірі за рецептом Євгена Клопотенка