Вергуни від Ектора Хіменеса-Браво: зірка «МастерШефу» поділився рецептом ідеального десерту до чаю

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
2538
10
6 голосів
Вергуни від Ектора Хіменеса-Браво: зірка «МастерШефу» поділився рецептом ідеального десерту до чаю
Вергуни. Фото: yasensvit.ua
Відомий шеф-кухар та суддя шоу «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом традиційних українських вергунів. Легкий у приготуванні, цей десерт підкорить з першого шматочка.

Ектор Хіменес-Браво, всесвітньо відомий кулінар і улюблений суддя телепроєкту «МастерШеф», знову приємно здивував шанувальників. Цього разу він поділився в своєму Instagram рецептом українського десерту — хрустких, повітряних і золотистих вергунів, які ідеально смакують з ароматним чаєм або кавою.

📜 Інгредієнти:

  • Кефір — 200 г;
  • Яйце — 1 шт;
  • Цукор — 100 г;
  • Ванільний цукор — за бажанням;
  • Розпушувач — 1 ч.л;
  • Сіль — дрібка;
  • Борошно — 400 г.

🧑‍🍳 Спосіб приготування:

  1. Змішати кефір, цукор і яйце, збити вінчиком.
  2. Додати суміш борошна з розпушувачем, замісити м’яке тісто.
  3. Залишити на 20–30 хвилин під плівкою.
  4. Розкачати тісто до 0,5 см, вирізати смужки та зробити розрізи всередині. Завернути у вигляді завитків.
  5. Смажити в розігрітій олії до золотистої скоринки.
  6. Подавати з цукровою пудрою, джемом чи варенням.

ДИВИТИСЯ ВІДЕО ПРИГОТУВАННЯ

  • Завдяки рецепту від Ектора Хіменеса-Браво приготувати вергуни вдома може кожен — і подарувати своїм близьким трішки солодкого щастя.

Читайте також: Солодка спокуса з домашнім ароматом: пончики на кефірі за рецептом Євгена Клопотенка