Не обов'язково бути алкоголіком: чотири фактори, що руйнують печінку не гірше за горілку

Медичні фахівці з різних країн світу виокремили кілька факторів, які руйнують печінку в повсякденному житті не менше, а інколи й більше ніж алкогольні напої. Сайт BLIK.ua зібрав найважливіше й інформує своїх читачів.
❗️Прийом вітамінів. Надмірне вживання вітамінів, особливо без консультації з лікарем, може дуже нашкодити печінці. На стан органу погано впливають високі дозування вітаміну А, вітаміну B3 (ніацин).
❗️Лікування парацетамолом. Люди, які приймають ліки особливо часто, або використовують сильні засоби, ризикують нашкодити своїй печінці. Парацетамол здатний руйнувати клітини печінки, якщо його приймати у високих дозах.
❗️Любов до фруктів. Різні дослідження показують, що поглинається у великій кількості фруктовий цукор (фруктоза) збільшує ризик ожиріння печінки.
❗️Зайва вага. Так звана жирна печінка з часом може перерости в фіброз і цироз. У повсякденному житті важливо контролювати звички, що ведуть до ожиріння, і худнути, якщо воно вже з’явилося.
🔥 Читайте також: Не кефір, не вода з лимоном та не коньяк: якими корисними напоями можна замінити ранкову каву.