Вчені назвали продукти, які продовжують життя: що слід включити до щоденного раціону

Аватар Сергій Маламура Сергій Маламура
1526
3
1 голос
Вчені назвали продукти, які продовжують життя: що слід включити до щоденного раціону
Фрукти. Фото: east-fruit.com
Австралійські вчені знайшли простий спосіб запобігти передчасній смерті та продовжити життя. Науковці дійшли висновку, що на це впливає споживання певних видів продуктів.

Науковці з Австралії назвали перелік продуктів, які можуть впливати на тривалість життя людини. Значно знизити ризик хронічних захворювань та передчасної смерті допоможе щоденне споживання продуктів, багатих на флавоноїди. До таких відносять чай, ягоди, яблука, виноград та апельсини, пише Scimex.

Дослідження тривало більше 10 років й охопило понад 120 тисяч учасників віком від 40 до 70 років. Його результати засвідчили, що вживання флавоноїдів знижує ризик серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу, респіраторних та нейродегенеративних хвороб, а також загальної смертності.

За словами професорки Аедін Кессіді з Університету Квінс в Белфасті, різноманітність флавоноїдів у раціоні краще впливає на здоров'я, ніж просто споживання одного їх типу. Тому включення різних джерел флавоноїдів, зокрема, чаю, ягід, яблук, апельсинів та винограду, стане більш ефективним для зниження ризику хронічних захворювань.

Читайте також: Їжте щодня і забудете про холестерин: вчені назвали бюджетний продукт для здоров'я серця та довголіття

Флавоноїди - це біоактивні сполуки, що містяться в рослинних продуктах. Вони мають антиоксидантні та протизапальні властивості, які можуть покращувати серцево-судинне здоров'я та знижують ризик хронічних захворювань.

Науковці рекомендують включати до щоденного раціону різноманітні продукти, багаті на флавоноїди: ягоди, чай, яблука, виноград, апельсини та інші фрукти й овочі.

Флавоноїди містяться також в таких продуктах, як червоне вино. Але вживати їх слід обережно через вміст алкоголю. Корисним джерелом флавоноїдів є також темний шоколад з високим вмістом какао (70% і більше).

  • Нагадаємо, за даними вчених, вживання великої кількості клітковини може не лише вберегти від інсульту, а й знизити загальну смертність – до такого висновку дійшли дослідники з Китаю, проаналізувавши дані понад 39 тисяч людей у США за останні два десятиліття.