Їжте щодня і забудете про холестерин: вчені назвали бюджетний продукт для здоров'я серця та довголіття

Нові дослідження показали, що регулярне вживання звичайного консервованого нуту може суттєво знизити рівень поганого холестерину – головного винуватця серцевих нападів та інсультів. Про це повідомляє Blik.ua з посиланням на Daily Mail.
Вчені з Іллінойського технологічного інституту довели: всього одна банка нуту на день протягом трьох місяців – і показники холестерину в учасників дослідження з високим ризиком нормалізувалися.
Подібний ефект спостерігався і у тих, хто їв чорну квасолю. Обидва продукти належать до групи бобових, які, на думку фахівців, можуть стимулювати ріст корисних бактерій у кишківнику.
А ці бактерії, своєю чергою, допомагають організму ефективніше виводити зайвий холестерин із крові, що знижує ризик утворення бляшок у судинах.
Професорка Морганн Сміт, яка очолювала дослідження, радить усім, хто має проблеми з холестерином, частіше включати бобові до раціону.
«Це доступний спосіб покращити загальний стан здоров’я та знизити ризик хронічних захворювань», – зазначила вона.
За її словами, квасолю або нут можна додавати до салатів, супів чи їсти разом із рисом – смачно, поживно й дуже просто.
Цікаво, що не має значення, в якому вигляді ви вживаєте бобові – підходять і консервовані, і сушені, і навіть заморожені.
Фахівці наголошують: на тлі дорогих медичних препаратів і спеціальних дієт, такий простий продукт, як нут, стає справжнім суперфудом для тих, хто хоче зберегти здорове серце. І найприємніше – його ціна стартує всього від 25 гривень за банку.
- Раніше ми повідомляли, що регулярна аеробна активність і помірні зміни в харчуванні вже можуть суттєво знизити ризик інфаркту, інсульту та гіпертонії.
- Також ми зазначали, що вживання великої кількості клітковини може не лише вберегти від інсульту, а й знизити загальну смертність – до такого висновку дійшли дослідники з Китаю, проаналізувавши дані понад 39 тисяч людей у США за останні два десятиліття.
Читайте також: Секрет довголіття від Амосова: як готувати цілющу пасту, яку радив легендарний лікар