Яку рибу можна їсти щодня, а якої краще уникати вагітним: медики дали корисні поради

На корисні речовини особливо багаті лосось і тунець. Вони містять поліненасичені жирні кислоти омега-3, йод і холін, що вкрай необхідні для нормальної роботи серцево-судинної системи. Регулярне вживання риби захищає серце й судини від хронічних захворювань та зміцнює нервову систему, пише Delish.
При цьому, за словами медиків, щоденно вживати рибу можна людям, які не мають протипоказань за здоров’ям. А надмірне споживання одних і тих самих продуктів може призвести до накопичення забруднювачів, у тому числі ртуті.
Читайте також: Коли можна рибалити без штрафів: головні дати зняття заборони в Україні в 2025 році і що дозволено ловити
Ртуть особливо небезпечна для центральної нервової системи і мозку, що розвивається. Саме тому вагітним жінкам і тим, які годують грудним молоком, краще уникати риби з високим вмістом ртуті, зокрема, популярного тунця.
Для щоденного споживання безпечними видами риби є лосось, чорний морський окунь, тріска, сардини та морепродукти - гребінці, креветки, лобстер.
Медики стверджують, однаково корисними для здоров’я вважаються як дикі, так і вирощені вили риби. Головне, купувати рибу у надійних продавців та стежити за дотриманням умов зберігання.
- Нагадаємо, шеф-кухар із Південної Каліфорнії Вільям Айк розповів про рибу, яка часто продається за привабливою ціною, але її вживання може бути небезпечним для здоров’я. За його словами, попри доступну ціну та поживність тілапії, тривогу викликає спосіб її вирощування.