Шеф-кухар попередив про рибу, якої варто уникати: чим вона небезпечна для українців

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
42
3 голоси
Шеф-кухар попередив про рибу, якої варто уникати: чим вона небезпечна для українців
Тілапія. Фото: radioclub
Шеф-кухар розповів про рибу, яка часто продається за привабливою ціною, але її вживання може бути небезпечним для здоров’я. Він зазначив про ризики вживання такої риби і чому її краще не купувати.

Шеф-кухар із Південної Каліфорнії Вільям Айк застерігає: попри доступну ціну та поживність тілапії, тривогу викликає спосіб її вирощування. Про це пише The Takeout.

«Її зазвичай вирощують у дуже поганих умовах, не дбають про належну обробку після вилову. І взагалі це риба низької якості, яка не варта навіть своєї низької ціни», - сказав він.

Експерт звернув увагу, що особливо слід остерігатися тилапії, вирощеної в Китаї, оскільки її часто годують фекаліями тварин для здешевлення виробництва. Така практика, за його словами, значно підвищує ризик зараження шкідливими бактеріями, які можуть становити небезпеку для здоров’я людини.

Крім того, для запобігання інфекціям тілапію часто обробляють забороненими антибіотиками та пестицидами. Цей вид риби є інвазивним, що створює додаткові проблеми для штучних водойм. У разі втечі з ферми або під час повені тілапія може завдати серйозної шкоди місцевій екосистемі, розповсюджуючи хвороби й провокуючи тривалі екологічні наслідки.

  • Водночас у супермаркетах можна знайти тілапію, вирощену в безпечних умовах. Варто звертати увагу на продукцію з Колумбії, Індонезії або Тайваню - ці країни дотримуються екологічно відповідальних методів вирощування риби.

Читайте також: Британська дієтологиня назвала продукти, які підвищують тиск: у списку відсутня кава