Лікарка з Німеччини назвала продукти, які руйнують нирки: більшість з них ми споживаємо щодня

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2319
1 голос
Лікарка з Німеччини назвала продукти, які руйнують нирки: більшість з них ми споживаємо щодня
Ілюстративна світлина. Фото:
Головна лікарка клініки з лікування високого тиску і ревматизму в Мюнхенській клініці Harlaching Клеменс Коен надала список продуктів, котрі найгірше впливають на нирки.

Фрау Клеменс Коен ствердно заявила, що продукти, котрі містять сіль, фосфати та багато білка, здатні зруйнувати нирки.

«Вживання продуктів, що містять багато калорій, в поєднанні з відсутністю фізичних вправ особливо сильно шкодить ниркам. До того ж існують харчові інгредієнти, які можуть безпосередньо руйнувати наші нирки, особливо, коли функція органу вже ослаблена».

Спеціалістка чітко назвала продукти, здатні найбільше шкодити ниркам. Ворог номер один  – звичайна кухонна сіль. Її занадто велика кількість викликає стрес для органу загалом і для нирок зокрема.

«Особливо багаті сіллю готові продукти, для них вона служить консервантом. Хлібні вироби містять багато прихованої солі. Наприклад, 250 грамів хліба дають приблизно чотири грами солі. 

Під номерами E від 338 до 341, 343, 459 до 325 вони додаються як стабілізатори та загусники. Наприклад, їх містять кола, ковбаса, плавлений сир», – пояснила доктор Коен.

🔥 Читайте також: Чи варто панікувати, якщо у вас пришвидшене серцебиття: британський вчений дав чітку відповідь.