Лікарі назвали три найголовніші інгредієнти перекусу для діабетиків: що радять вживати ендокринологи
Контроль рівня цукру в крові допомагає запобігти розвитку серцево-судинних захворювань та діабету. Лікарі запевняють, перекуси допомагають підтримувати стабільний рівень цукру і уникати різких коливань.
Лікар-ендокринолог Пеніна Гутьєррес та ендокринологиня Флоренс Коміт розповіли що для людей із діабетом часто радять харчуватися невеликими порціями протягом дня та зауважили, на які саме продукти слід звернути увагу. Про це пише видання Parade.
Які компоненти мають бути у перекусі?
- Білок – ключовий елемент перекусів, він сприяє тривалій ситості та допомагає стабілізувати цукор у крові, наголошує Пеніна Гутьєррес. Хорошими джерелами білка є варені круто яйця або несолоні горіхи.
- Клітковина. Лікарка радить додавати до перекусів сирі овочі з низьким вмістом вуглеводів і калорій, але багаті на клітковину.
- Горіхи – джерело корисних жирів та амінокислот.
«Ці три нутрієнти сповільнюють травлення, довше втамовують голод і запобігають стрибкам цукру, а з часом допомагають боротися з інсулінорезистентністю», – додає лікарка з ендокринології Флоренс Коміт.
При цьому за словами лікарів, варто уникати продуктів із високим ступенем обробки, таких як печиво, чіпси та солодкі газовані напої.
Лікарі радять перекус із трьох інгредієнтів для стабілізації цукру:
Доктор Гутьєррес рекомендує трьохкомпонентний смузі, який в свою чергу буде багатий на поживні речовини, міститиме багато білка і при цьому буде низькокалорійним. До складу смузі входять:
- будь-які свіжі овочі, наприклад огірок, шпинат або рукола;
- вода або рослинне молоко, наприклад мигдальне чи кокосове;
- сироватковий або гороховий протеїновий порошок.
Дослідження показують, що високоякісний сироватковий протеїн допомагає у профілактиці та контролі діабету 2 типу і серцево-судинних хвороб на ранніх стадіях.
Для приготування радять змішати в блендері чашку шпинату або інших овочів, мірну ложку протеїнового порошку та 1–1,5 склянки води чи рослинного молока залежно від бажаної густоти та збивати до отримання однорідної консистенції.
- Нагадаємо, Всього одна чашка цього напою на день може знизити ризик повторної аритмії майже на 50%: мова не про чай. Вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско здивували новим дослідженням.
- Раніше ми писали: Солодке може зашкодити ниркам: лікарі попередили про приховані ризики надмірного споживання цукру. Фахівці застерегли та дали корисні поради.