Яка олія найкорисніша: дієтологи дали однозначну відповідь і пояснення
Вибір кулінарних олій величезний, і кожна має свої смакові та поживні особливості. На питання до чотирьох дієтологів, яку олію вони вважають найкращою, і всі одноголосно назвали оливкову. Про це повідомило видання RealSimple.
Харчова цінність:
«Важливі мононенасичені жири, які підтримують серце та знижують "поганий" холестерин, оливкова олія одна з таких», – пояснює дієтологиня Сапна Перувемба.
Фахівчиня Шейла Паттерсон додає, що насичені жири у великих кількостях можуть підвищувати ризик серцево-судинних хвороб, а трансжири слід уникати.
Точка димлення:
«Важливо обирати олії стабільні при високій температурі, щоб уникнути утворення шкідливих сполук», – каже дієтологиня Сем Шлейгер.
На її думку оливкова олія – це гарний варіант.
Обробка:
«Краще обирати олії холодного віджиму, вони зберігають більше антиоксидантів», – радить дієтолог Джеймі Адамс.
Оливкова олія холодного віджиму зберігає максимальну кількість антиоксидантів та користь для організму.
Смак і зберігання:
Зберігати олію варто в темній скляній тарі та прохолодному місці, щоб не псувалася, – додає Паттерсон.
Чому оливкова олія найкорисніша?
Усі четверо дієтологів регулярно використовують оливкову олію для приготування: вона багата мононенасиченими жирами та антиоксидантами, що підтримують серце та знижують запалення.
Точка димлення рафінованої олії – 200–250 °C, а першого холодного віджиму – 175–210 °C, що робить її універсальною для щоденного приготування. Вона підходить як для салатів, так і для обсмажування овочів або запікання риби.
- Нагадаємо, Відсутність певного вітаміну викликає старіння жінки: що треба їсти, щоб молодшати. Дієтологиня Ольга Чунтонова пояснила, що регулярне споживання продуктів із вітаміном Е допомагає уповільнити процеси старіння.
- Раніше ми писали: Секрет довголіття: дієтологи назвали чай, який щодня тримає тиск у нормі. Фахівці радять щодня пити зелений чай: він допомагає підтримувати нормальний артеріальний тиск і довгостроково захищає судини від пошкоджень.