Відсутність певного вітаміну викликає старіння жінки: що треба їсти, щоб молодшати
Недостатній рівень вітаміну Е в організмі жінки може стати однією з головних причин передчасного старіння, зазначила лікарка-дієтологиня Ольга Чунтонова в інтерв’ю медіа.
За її словами, дефіцит цього мікроелемента проявляється у вигляді слабкості м’язів, погіршення зору та порушення координації рухів. Також може знижуватись репродуктивна функція.
«Шкіра втрачає еластичність, волосся стає тьмяним і починає ламатися», - пояснила фахівчиня виданню uapress.kyiv.ua.
Основними джерелами вітаміну Е, за словами експертки, є броколі, яке вона назвала «одним із найкращих продуктів молодості». Також корисно додавати у раціон соняшникове насіння, курагу, горіхи, болгарський перець і пшеничні висівки.
«Жінкам і чоловікам потрібно отримувати близько 15 міліграмів вітаміну Е на добу, щоб підтримувати здоров’я клітин і сповільнювати вікові зміни», - наголосила лікарка.
Достатнє надходження цього антиоксиданту, підсумувала Чунтонова, сприяє нормальній роботі імунної системи, покращує стан шкіри та допомагає організму довше залишатися молодим.
- Організму людини потрібен повний спектр вітамінів - як жиророзчинних (A, D, E, K), так і водорозчинних (групи B - B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 - а також C і PP).
- Нестача цих речовин може спричинити хронічну втому, зниження працездатності та інші проблеми зі здоров’ям.
- Вітаміни відіграють ключову роль у підтримці метаболізму, енергетичного балансу, роботи імунної системи, зору, стану кісток і кровообігу.