Що їсти жінкам 40+, щоб лишатись привабливими для чоловіків: п'ять продуктів, які сприяють стрункій фігурі
Після 40 років у жінки настає період, який асоціюється з психоемоційними розладами та припливами. Також у такому віці у представниць прекрасної половини людства сповільнюється метаболізм, що призводить до поступового набору ваги.
Як лишатись стрункими, панянкам порадила дієтологиня Наталія Самойленко, повідавши, що слід їсти для підтримання фігури в належному стані.
Продукти для жінок, які не призводять до ожиріння
✅ Кисломолочні продукти. Кальцій для кісток і гліцин для покращення сну. Це насіння кунжуту, маку та горіхи (мигдаль, бразильський горіх), квасоля, капуста та зелень (шпинат, ревінь, рукола).
✅ Цільні злаки. Джерело складних вуглеводів, харчових волокон та вітамінів групи.
✅ Омега-3 жирні кислоти. Крім вітамінів варто додати до раціону волоський горіх.
✅ Якісний білок. Регулярне вживання риби, птиці, яєць, бобових та вищезгаданих молочних продуктів – амінокислоти для підтримки внутрішніх органів, м'язів та колаген для шкіри.
✅ Продукти з фітоестрогенами. Соєві боби, нут, арахіс, льон, ячмінь, виноград, ягоди, зелений та чорний чай.
- Спеціалістка в інтерв'ю порталу Elle також додала, що зі щоденного раціону жінкам варто виключити цукор, а також гостру та солену їжу й обмежити споживання кофеїну і алкоголю.