Названо вітамін, який може спровокувати рак простати у чоловіків: що не варто їсти представникам сильної статі

Наші колеги з-за океану у дослідженні, опублікованому на сторінках журналу JAMA, вивчили та визначили довгостроковий вплив вітаміну Е та селену на ризик розвитку раку простати у здорових чоловіків.
За інформацією джерела, селен є важливим компонентом різних ферментів і білків. Звіт був частиною дослідження з профілактики раку селеном і вітаміном Е – клінічного дослідження, метою якого було з’ясувати, чи можуть одне або обидва цих речовини допомогти запобігти раку простати при прийомі в якості харчових добавок.
«У порівнянні з плацебо, абсолютне збільшення ризику раку простати на 1000 людино-років склало 1,6 для вітаміну Е, 0,8 для селену і 0,4 для комбінації», – пишуть дослідники.
Виявляється, вітамін E напряму пов’язаний з підвищеним ризиком раку простати у чоловіків.
Де найбільше міститься вітаміну Е
- рослинній олії (особливо соняшниковій, мигдальній, оливковій та олії зародків пшениці),
- горіхах (мигдаль, арахіс, кедрові горіхи, фундук),
- насінні (соняшнику),
- зелених листових овочах, таких як шпинат і броколі,
- фруктах, зокрема авокадо та манго.