Чи варто додавати молоко до чорного чаю: американські вчені зробили шокуюче відкриття

Численні дослідження підтвердили здатність антиоксидантів, котрі містяться у листках чаю боротися з раком і покращувати здоров’я серцево-судинної системи. Тож група вчених з Каліфорнійського університету вирішила ще й перевірити, чи можуть ці напої викликати розширення кровоносних судин і знизити тиск.
В результаті численних досліджень було виявлено, що два поліфеноли активують ген KCNQ5, який регулює нервову активність і запобігає звуженню судин.
Виявили вчені і продукт, що часто поєднують з чаєм і який зводить нанівець майже всі його корисні властивості. Мова про молоко! Його люблять додавати в напій багато людей по всьому світу, але – даремно. Як виявилося, коров'яче молоко пригнічує активацію гена KCNQ5 і, як наслідок, заважає зниженню кров’яного тиску.
Вчені підкреслили, що саме по собі молоко таким ефектом не володіє. Властивість активується лише в поєднанні з чорним чаєм.
Також нещодавно BLIK.ua писав про доступний кожному українцю напій, який має позитивний вплив на головний орган довголіття.