«Ніжний, солодкий, розкішний»: Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом десерту «Три молока», як у Колумбії

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
489
2 голоси
«Ніжний, солодкий, розкішний»: Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом десерту «Три молока», як у Колумбії
«Три молока». Фото: stb.ua
Відомий кулінар Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом одного з найпопулярніших десертів Латинської Америки – «Три молока». Його можна приготувати вдома без екзотичних інгредієнтів.

Суддя шоу «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом традиційного латиноамериканського десерту «Три молока».

У своєму Instagram він зауважив, що для приготування цієї страви не потрібно летіти до Колумбії, бо усе необхідне вже є в українських супермаркетах.

«Ніжний, солодкий, розкішний – саме те, коли хочеться потішити себе без зайвих зусиль», - підмітив зірковий кухар.

Головним інгредієнтом виступає згущене молоко. Саме воно надає десерту характерну насиченість і солодкість.

Інгредієнти

  • Молоко, 1 склянка;
  • Пряжене молоко, 1 склянка;
  • Вершки, ½ склянки;
  • Згущене молоко ПМКК, 3 ст. л;
  • Варене згущене молоко «Іриска» ПМКК, 2 ст. л;
  • Маскарпоне (для крему), 250 г;
  • Цукрова пудра (для крему), 2 ст. л.;
  • Вершки (для крему), 100 мл;
  • Савоярді (або інше хрустке печиво);
  • Ягоди для декору.

Приготування

  1. У невеликій каструлі змішайте молоко, пряжене молоко, вершки і два види згущеного молока. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню та охолодіть.
  2. У мисці змішайте маскарпоне, цукрову пудру та вершки. Збийте до кремоподібної консистенції.
  3. У форму викладіть подрібнене савоярді. Залийте молочною сумішшю.
  4. Зверху – шар крему, а потім ягоди.
  5. Поставте в холодильник на 2–3 години, щоб усе добре просочилось.

Цей десерт доволі калорійний, адже містить кілька видів молока, вершки та маскарпоне. Його основою є жири й вуглеводи, тож це радше ласощі для особливих нагод, а не щоденного вжитку.

Калорійність: приблизно 420–480 ккал

  • Назва «три молока» (ісп. tres leches) походить від поєднання одразу трьох видів молока. Це класичний десерт країн Центральної та Південної Америки, зокрема дуже популярний у Колумбії, Мексиці й Венесуелі.
  • Нагадаємо, нещодавно Хіменес-Браво поділився простим рецептом кебаба, який готується без мангала. А ще зізнався, з яким продуктом досі не може знайти спільну мову.

Читайте також: «Страва, яку хочеться подати на свято»: Ярославський поділився класичним рецептом котлети по-київськи