Як приготувати вуличну турецьку класику вдома: Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом лінивого кебаба

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
521
4 голоси
Як приготувати вуличну турецьку класику вдома: Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом лінивого кебаба
Турецький кебаб. Ілюстративна світлина. Фото: cookingcounty
Зірковий суддя «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво поділився простим рецептом кебаба, який готується без мангала. А ще зізнався, з яким продуктом досі не може знайти спільну мову.

Відомий кулінар і суддя «МастерШефу» Ектор Хіменес-Браво презентував у своєму Instagram рецепт лінивого турецького кебаба, максимально простого й швидкого у приготуванні.

До фаршу, каже Хіменес-Браво, достатньо додати спеції, зелень і викласти масу на пергамент смужками, саме так формується «ледачий» кебаб. Поруч запікаються овочі, які потім додаються в лаваш разом із м’ясом.

«Рецепт - нереально швидкий та смачний», - зазначив Ектор.

Інгредієнти

  • Фарш (яловичина чи свинина), 500 г;
  • Цибуля, 1 шт;
  • Петрушка або кінза, жменя;
  • Сіль, сухий часник, копчена паприка за смаком;
  • Лаваш, 1–2 шт;
  • Помідор, 1 шт;
  • Солодкий перець, 1–2 шт;
  • Рослинна олія, 1–2 ст. л.

Приготування

  1. Змішати фарш зі спеціями й зеленню.
  2. Викласти на деко, застелене пергаментом, смужками.
  3. Поруч покласти овочі, посолити й збризнути олією.
  4. Запікати в духовці при 220 °C 20 хв.
  5. Викласти все на лаваш та сформувати кебаб.

Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом лінивого кебаба – ДИВИТИСЯ ВІДЕО

Відомо, що до м’ясних страв у турецькій кухні традиційно подають айран, солонуватий кисломолочний напій, який добре освіжає та полегшує травлення.

Але, як зізнався чоловік, навіть попри повагу до гастрономічних традицій, цей напій йому так і не припав до смаку.

«Що що, а з айраном не можу подружитися», - написав кулінар у своєму дописі.

Орієнтовна калорійність на одну порцію лінивого кебабу за рецептом Хіменеса-Браво становить:

  • 430–500 ккал на порцію

Якщо використовувати свинину, олію в повному обсязі та два великі лаваші, калорійність буде ближче до 500 ккал. Якщо обрати яловичину, менше олії або один лаваш, то вийде ближче до 430 ккал.

Читайте також: Що робити із «забутим» м’ясом у морозилці: прості поради, як перетворити його на вдалу вечерю