Як приготувати вуличну турецьку класику вдома: Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом лінивого кебаба

Відомий кулінар і суддя «МастерШефу» Ектор Хіменес-Браво презентував у своєму Instagram рецепт лінивого турецького кебаба, максимально простого й швидкого у приготуванні.
До фаршу, каже Хіменес-Браво, достатньо додати спеції, зелень і викласти масу на пергамент смужками, саме так формується «ледачий» кебаб. Поруч запікаються овочі, які потім додаються в лаваш разом із м’ясом.
«Рецепт - нереально швидкий та смачний», - зазначив Ектор.
Інгредієнти
- Фарш (яловичина чи свинина), 500 г;
- Цибуля, 1 шт;
- Петрушка або кінза, жменя;
- Сіль, сухий часник, копчена паприка за смаком;
- Лаваш, 1–2 шт;
- Помідор, 1 шт;
- Солодкий перець, 1–2 шт;
- Рослинна олія, 1–2 ст. л.
Приготування
- Змішати фарш зі спеціями й зеленню.
- Викласти на деко, застелене пергаментом, смужками.
- Поруч покласти овочі, посолити й збризнути олією.
- Запікати в духовці при 220 °C 20 хв.
- Викласти все на лаваш та сформувати кебаб.
Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом лінивого кебаба – ДИВИТИСЯ ВІДЕО
Відомо, що до м’ясних страв у турецькій кухні традиційно подають айран, солонуватий кисломолочний напій, який добре освіжає та полегшує травлення.
Але, як зізнався чоловік, навіть попри повагу до гастрономічних традицій, цей напій йому так і не припав до смаку.
«Що що, а з айраном не можу подружитися», - написав кулінар у своєму дописі.
Орієнтовна калорійність на одну порцію лінивого кебабу за рецептом Хіменеса-Браво становить:
- 430–500 ккал на порцію
Якщо використовувати свинину, олію в повному обсязі та два великі лаваші, калорійність буде ближче до 500 ккал. Якщо обрати яловичину, менше олії або один лаваш, то вийде ближче до 430 ккал.
- Нагадаємо, нещодавно Ектор під час прогулянки Києвом зізнався, що не уявляє свого відпочинку без смачної простої страви – дерунів.
Читайте також: Що робити із «забутим» м’ясом у морозилці: прості поради, як перетворити його на вдалу вечерю