Що робити із «забутим» м’ясом у морозилці: прості поради, як перетворити його на вдалу вечерю

Аватар Владислав Власенко Владислав Власенко
304
1
2 голоси
Що робити із «забутим» м’ясом у морозилці: прості поради, як перетворити його на вдалу вечерю
М'ясо в морозилці. Фото: FOTODOM
Забутий у морозилці шматок м'яса не обов'язково викидати, адже навіть з нього можна приготувати гарну вечерю, якщо знати певні секрети. BLIK.ua рекомендує декілька порад.

Не поспішайте викидати шматок м’яса, який місяцями «перележав» у кутку вашої морозилки. Навіть із такого продукту можна приготувати щось дійсно смачне, головне знати кілька кухонних трюків.

  • Перший крок – замочити

Щоб повернути м’ясу м’якість і аромат, залиште його в маринаді. І тут не обов’язково готувати щось складне: чудово підійдуть звичайний розсіл від огірків або квашеної капусти, кисле молоко, сироватка, хлібний квас, мінералка чи навіть біле сухе вино.

Читайте також: Ярославський із «МастерШеф» поділився рецептом улюблених курячих крилець: готуються лише 12 хвилин

  • Гірчиця – природний «розм’якшувач»

Суху або свіжу гірчицю можна використати як пасту: ретельно обмастіть нею м’ясо і залиште щонайменше на 12-24 години.

  • Ароматна начинка і спеції

Перед запіканням обов’язково додайте аромату: нашпигуйте м’ясо зубчиками часнику, скибочками селери або улюбленим корінням. Посипте сушеною зеленню – базиліком, петрушкою, руколою чи іншими спеціями на ваш смак.

Читайте також: Ідеальний шашлик від Ярославського: мастершеф два роки тримав цей рецепт в таємниці

Навіть із найскромніших запасів можна зробити гідну вечерю, варто лише додати трохи терпіння й фантазії.

  • Раніше ми повідомляли, що морозильна камера допомагає зберегти м’ясо надовго, але для кожного виду є свій термін. Зберігати надто довго не варто, адже якість і смак можуть серйозно постраждати.

Читайте також: Секрет у грушах: смажена курка за особливим рецептом, який здивує ваших гостей