Ідеальний шашлик від Ярославського: мастершеф два роки тримав цей рецепт в таємниці

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
972
1 голос
Ідеальний шашлик від Ярославського: мастершеф два роки тримав цей рецепт в таємниці
Шашлик. Фото: bbc
Кулінар та суддя «МастерШеф» Володимир Ярославський поділився улюбленим рецептом шашлику. Він зізнався, що тримав його у скарбничці два роки і довго не наважувався опублікувати.

Телеведучий і кулінар Володимир Ярославський нарешті поділився приготуванням смачного шашлику.

Два роки він зберігав рецепт в особистому архіві, але тепер вирішив поділитися ним із підписниками.

«Ще одне відео, яке вже два роки висіло у моїй скарбничці рецептів, але все якось не наважувався його виставити...», - зізнається Ярославський.

За його словами, секрет смачного шашлику полягає у мінімумі спецій, аби не «перебити» смак м’яса. Основний акцент – на якісному ошийку, правильній нарізці та великій кількості цибулі.

Інгредієнти

  • 1 кг свинячого ошийку
  • 250 г цибулі 
  • 12 г солі
  • чорний та духмяний мелений перець
  • трішки гірчиці, ворчестер або гострий перець чи паприка 

Приготування

  1. На думку шефа, найсмачніша частина для шашлику - ошийок. Спершу нарізаємо прямокутниками завтовшки 2,5 см.
  2. Далі тонко нарізаємо цибулю і прямо вичавлюємо та мнемо руками на м’ясо.
  3. Додаємо всі інші прянощі (але справді зовсім трішечки), сіль, усе ретельно перемішуємо і залишаємо в холодильнику на ніч (можна й на 2–3), ворчестер можна замінити на соєвий соус.
  4. Перед смаженням відкидаємо цибулю, м’ясо можна трохи змастити олією, щоб була красива скоринка.
  5. Розпалюємо багаття, чекаємо, поки залишиться тільки жар, і вже без вогню, повільно смажемо м’ясо на шампурах.
 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Volodymyr Yaroslavskyi Lucky (@yaroslavskyi_vova)

Нещодавно Володимир Ярославський поділився рецептом рибацької ухи. Він приготував її просто неба з кількох видів риби і не забув про традиційний «льок» – соус із томатів і зелені, що подається до риби.

Читайте також: «Разом уже 13 сезонів на «МастерШеф»: Ярославський сказав все, що думає про Ектора Хіменеса-Браво