Ярославський показав рецепт рибацької ухи з льоком: як приготувати справжню юшку

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
1078
2 голоси
Ярославський показав рецепт рибацької ухи з льоком: як приготувати справжню юшку
Уха. Ілюстративна світлина. Фото: spadok.org.ua
Шеф і телеведучий Володимир Ярославський розповів, як приготувати справжню рибацьку юшку з коропа та карасів. А ще він поділився секретом особливого смаку.

Кулінар і телеведучий Володимир Ярославський поділився рецептом рибацької ухи. Він приготував її просто неба з кількох видів риби і не забув про традиційний «льок» – соус із томатів і зелені, що подається до риби.

«Є безліч способів приготування ухи. Якщо з картоплею, то це вже, радше, юшка, а не уха. Але насправді - на природі, зі свіжої риби та ще й приготована з любовʼю - все буде смачно!»- написав у своєму Instagram чоловік.

Інгредієнти:

  • 2,5 кг коропа
  • 500 г карасиків
  • 5 л води
  • 3 морквини
  • 3 цибулини
  • 50 г горілки
  • приправа для юшки

Для льоку:

  • 5 шт. гарних томатів
  • головка часнику
  • зелень петрушки, кропу та цибулі

Приготування:

  • Спочатку потрібно підготувати рибу: очистити, випатрати, промити. 
  • Далі Ярославський нарізає моркву, цибулю. Від себе ще додає дрібно посічені стебла селери і щоб смак був яскравіший, злегка підсмажує овочі.
  • Потім варить голови та плавники 10 хв, далі закладає основну рибу, спеції, лавровий лист, духмяний перець і мускатний горіх. 
  • Коли все майже готове він додає 50 грамів горілки й гасить шматочок вугілля прямо в казані. Це, за словами кулінара, надає юшці легкого підкопченого аромату.
  • Окремо готується соус «льок» – натерті на тертці бланшовані помідори зі спеціями, зеленню та часником. Саме в нього й вмочують шматки риби перед тим, як зачерпнути юшку ложкою.
  • На завершення кулінар виймає рибу та наливає в миску юшку. 
 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Volodymyr Yaroslavskyi Lucky (@yaroslavskyi_vova)

Читайте також: Фаршировані печериці по-новому: бекон, сметана, оливки та щось таке, що ви ніколи б не уявили з грибами