«За кордоном його додають, як екзотику»: Клопотенко показав рецепт сорбету із кропу за 7,4 гривні

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
79
1 голос
«За кордоном його додають, як екзотику»: Клопотенко показав рецепт сорбету із кропу за 7,4 гривні
Євген Клопотенко. Фото: Instagram
Український шеф-кухар Євген Клопотенко приготував яскравий літній сорбет з кропу. За його словами, за кордоном цю зелень вважають екзотикою, а в нас вона ледь не безкоштовна.

Український кулінар Євген Клопотенко перетворив звичайний кріп на оригінальний десерт – кислуватий сорбет, який, за його словами, «дуже кайфовий».

За підрахунками шефа, вартість домашнього сорбету із кропу –  лише 7,4 гривні за 100-грамову порцію. А якщо використовувати зелень із городу і замінити лимонний сік на кислоту, то вийде практично безкоштовно.

«Кріп – це як трюфель, тільки зелень. І тільки в Україні. Закордоном його додають як екзотику. А ми беремо пучок за 10 гривень і робимо з нього трохи кислий, дуже кайфовий сорбет», - написав Клопотенко в своєму Instagram.

Інгредієнти 

  • Вода – 250 мл
  • Цукор – 100 г
  • Кріп – 70 г
  • Лимонний сік – 30 мл
  • Білок одного яйця

Спосіб приготування

  1. Зваріть сироп із 250 мл води й 100 г цукру.
  2. Додайте 70 г кропу та 30 мл лимонного соку, перебийте блендером.
  3. Окремо збийте 1 білок до м’яких піків і обережно введіть у зелену масу.
  4. Перелийте в контейнер, перемішайте, і на ранок їжте великою ложкою.

 Клопотенко показав рецепт сорбету із кропу – ДИВИТИСЯ ВІДЕО

Читайте також: Як приготувати коропа на вуглях в глазурі: авторський рецепт від переможниці «МастерШефу» Ненсі Топко