«За кордоном його додають, як екзотику»: Клопотенко показав рецепт сорбету із кропу за 7,4 гривні

Український шеф-кухар Євген Клопотенко приготував яскравий літній сорбет з кропу. За його словами, за кордоном цю зелень вважають екзотикою, а в нас вона ледь не безкоштовна.
Український кулінар Євген Клопотенко перетворив звичайний кріп на оригінальний десерт – кислуватий сорбет, який, за його словами, «дуже кайфовий».
За підрахунками шефа, вартість домашнього сорбету із кропу – лише 7,4 гривні за 100-грамову порцію. А якщо використовувати зелень із городу і замінити лимонний сік на кислоту, то вийде практично безкоштовно.
«Кріп – це як трюфель, тільки зелень. І тільки в Україні. Закордоном його додають як екзотику. А ми беремо пучок за 10 гривень і робимо з нього трохи кислий, дуже кайфовий сорбет», - написав Клопотенко в своєму Instagram.
Інгредієнти
- Вода – 250 мл
- Цукор – 100 г
- Кріп – 70 г
- Лимонний сік – 30 мл
- Білок одного яйця
Спосіб приготування
- Зваріть сироп із 250 мл води й 100 г цукру.
- Додайте 70 г кропу та 30 мл лимонного соку, перебийте блендером.
- Окремо збийте 1 білок до м’яких піків і обережно введіть у зелену масу.
- Перелийте в контейнер, перемішайте, і на ранок їжте великою ложкою.
Клопотенко показав рецепт сорбету із кропу – ДИВИТИСЯ ВІДЕО
- Нещодавно зірковий український шеф-кухар та ресторатор порадив своїм підписникам не пити пиво. Для пінного напою він пропонує краще застосування – смажити його.
Читайте також: Як приготувати коропа на вуглях в глазурі: авторський рецепт від переможниці «МастерШефу» Ненсі Топко