Ярославський поділився маминим рецептом маринованих грибочків: як приготувати смачну консервацію

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
968
2 голоси
Ярославський поділився маминим рецептом маринованих грибочків: як приготувати смачну консервацію
Ілюстративна світлина. Фото: УНІАН
Володимир Ярославський поділився перевіреним родинним рецептом маринованих грибів. Це простий варіант, завдяки якому маринад виходить особливо ароматним і збалансованим.

Відомий український кулінар і телеведучий Володимир Ярославський поділився в Instagram улюбленим рецептом маринованих грибів, який отримав від мами. 

«Мамині грибочки - це любов», - написав він.

Рецепт надзвичайно простий, але водночас дає дуже смачний результат. Отже, для приготування маринаду вам знадобиться:

  • 1 літр води
  • 2 чайні ложки цукру
  • 4 чайні ложки солі
  • 50 грамів винного оцту
  • лавровий лист
  • перець (чорний та духмяний)
  • кілька зубчиків часнику
  • за бажанням додаткові прянощі.

Приготування:

  1. Усі інгредієнти додайте у воду, доведіть до кипіння.
  2. Гриби (заздалегідь очищені й відварені, якщо це потрібно) щільно викладіть у стерилізовані банки.
  3. Залийте киплячим маринадом.
  4. Закрийте кришками.
  5. Переверніть догори дном, загорніть у ковдру до повного охолодження.

Які гриби краще маринувати?

Для консервації найкраще підходять міцні лісові гриби – маслюки, опеньки, підберезники, лисички, білі гриби. Також чудово виходять шампіньйони або гливи, особливо якщо ви не маєте доступу до лісових грибів. Головне їх ретельно очистити і добре проварити перед маринуванням.

Читайте також: Ярославський із «МастерШеф» поділився рецептом улюблених курячих крилець: готуються лише 12 хвилин