Ярославський поділився маминим рецептом маринованих грибочків: як приготувати смачну консервацію

Володимир Ярославський поділився перевіреним родинним рецептом маринованих грибів. Це простий варіант, завдяки якому маринад виходить особливо ароматним і збалансованим.
Відомий український кулінар і телеведучий Володимир Ярославський поділився в Instagram улюбленим рецептом маринованих грибів, який отримав від мами.
«Мамині грибочки - це любов», - написав він.
Рецепт надзвичайно простий, але водночас дає дуже смачний результат. Отже, для приготування маринаду вам знадобиться:
- 1 літр води
- 2 чайні ложки цукру
- 4 чайні ложки солі
- 50 грамів винного оцту
- лавровий лист
- перець (чорний та духмяний)
- кілька зубчиків часнику
- за бажанням додаткові прянощі.
Приготування:
- Усі інгредієнти додайте у воду, доведіть до кипіння.
- Гриби (заздалегідь очищені й відварені, якщо це потрібно) щільно викладіть у стерилізовані банки.
- Залийте киплячим маринадом.
- Закрийте кришками.
- Переверніть догори дном, загорніть у ковдру до повного охолодження.
Які гриби краще маринувати?
Для консервації найкраще підходять міцні лісові гриби – маслюки, опеньки, підберезники, лисички, білі гриби. Також чудово виходять шампіньйони або гливи, особливо якщо ви не маєте доступу до лісових грибів. Головне їх ретельно очистити і добре проварити перед маринуванням.
- До речі, улюблені з дитинства пиріжки з вишнею тепер можна приготувати вдома легко і швидко – завдяки рецепту, яким поділився відомий кулінар Володимир Ярославський.
Читайте також: Ярославський із «МастерШеф» поділився рецептом улюблених курячих крилець: готуються лише 12 хвилин