Пиріжки з вишнею, як у дитинстві: швидкий, робочий і дуже смачний рецепт від Ярославського

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
2410
7
2 голоси
Пиріжки з вишнею, як у дитинстві: швидкий, робочий і дуже смачний рецепт від Ярославського
Пиріжки з вишнею. Ілюстративна світлина. Фото: stopcor
Улюблені з дитинства пиріжки з вишнею тепер можна приготувати вдома легко і швидко – завдяки рецепту, яким поділився відомий кулінар Володимир Ярославський.

Пиріжки з вишнею – справжня класика української кухні. Їхній аромат нагадує про літні канікули, бабусину кухню та безтурботне дитинство. 

Улюблену випічку можна легко відтворити вдома завдяки простому та швидкому рецепту від Володимира Ярославського. Усе тримається на ніжному тісті та щедрій порції соковитої начинки.

«Пиріжки з вишнею, як у дитинстві 🍒Швидкий, робочий і дуже смачний рецепт», - написав він у своєму Instagram.

Інгредієнти

  • 400 г молока
  • 1шт  яйце
  • 75г цукру
  • 25–30 г свіжих дріжджів Духмяна Хата 
  • 75 г масла
  • 75 г олії
  • ~700 г борошна
  • 5г солі

Приготування

  1. У тепле (не гаряче!) молоко додаємо цукор, перемішане виделкою яйце, дріжджі - перемішуємо і даємо постояти 15 хв (накриваємо ємність рушником), допоки дріжджі стануть активними - на поверхні з’явиться піна.
  2. Вмішуємо борошно - додаємо не все одразу. У Володимира тісто взяло 680 г (Zernari селект). Сіль додаємо в борошно.
  3. Тісто має бути ніжним і ледь липнути до рук. Далі воно стане краще 
  4. Залишаємо тісто в мисці під плівкою або рушником у теплому місці. У кулінара на це пішла приблизно 1 година. На кухні має бути тепло! Тепле місце може бути, наприклад, духова шафа з чашкою кип’ятку 😉
  5. Підглядайте за тістом. Якщо підійшло швидше - переходьте до наступного етапу.
  6. Окремо розігріваємо в сотейнику масло та олію, поки суміш не стане приємно теплою.
  7. Вмішати масло в тісто ще в мисці, а потім добре вимішати тісто руками на столі. Повернути в миску під плівку ще на 30 хв у тепле місце.
  8. Готове тісто розділити на 24 шматочки, згорнути «кульки» з тіста, розплющити їх долонею.
  9. Зверху покласти заздалегідь приготовану начинку: 🍒 1кг вишні,видалив кісточки, 150г цукру, прогрів, додав 75г крохмалю, довів до кіпіння - охолодив .
  10. Сформувати вироби: згорнути, наче вареник, заліпити краї, покласти швом донизу.
  11. Ставимо підійти на 40 хв у теплому місці або під рушником.
  12. Змастити зверху яйцем (можна додати трохи молока й цукру для кольору).
  13. Випікати за температури 200°C, 10 хвилин. Слідкуйте за духовкою - кожна пече по-своєму.
 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Volodymyr Yaroslavskyi Lucky (@yaroslavskyi_vova)

Читайте також: Ідеальний шашлик від Ярославського: мастершеф два роки тримав цей рецепт в таємниці