Соковита качка стане зіркою столу: покроковий рецепт від шеф-кухаря Ярославського
Знаменитий кухар Володимир Ярославський поділився рецептом надзвичайно соковитої качки з яблуками, яка стане окрасою будь-якого святкового столу.
Головний секрет страви полягає в техніці пресолтінгу — замочуванні птиці на добу в сольовому розчині. Саме завдяки цьому м'ясо набуває особливої ніжності та соковитості.
Шеф-кухар наголосив, що пташку потрібно довго підготовлювати і тривалий час запікати. Однак результат повністю виправдовує затрачений час — після першого шматочка стає зрозуміло, що зусилля були не марними.
Інгредієнти:
- качка (2,2 кг)
- гірчиця (70 г)
- мед (80–90 г)
- зелені яблука, краще Семиренка (6–7 шт.)
- невеликі картоплини (7 шт.)
- сіль (26 г)
- чорний і духмяний перець, сухий часник, підкопчена паприка, коріандр, мускатний горіх — за смаком
Птицю спочатку промивають, обсушують, обпалюють для видалення пір'я. Потім готують сольовий розчин із розрахунку 50 г солі на літр води та заливають ним качку на добу.
Переглянути цей допис в Instagram
Через добу птицю просушують, натирають спеціями. Яблука нарізають скибочками, змішують із медово-гірчичним соусом і фаршують качку. Зверху птицю теж змащують медом і залишають на ніч у холодильнику.
На дно гусятниці викладають картоплю, зверху — качку із залишками яблук, поливають маринадом. Запікають під кришкою годину при 180 градусах, потім 3 години при 120 градусах. Наприкінці підрум'янюють при 200–220 градусах до золотистої скоринки.
Читати по темі
- Борщ із сюрпризом: який інгредієнт робить традиційну українську страву смачнішою
- Ефектна закуска з червоною рибою: ідея, яка прикрасить будь‑яке свято
- Від карбонари до качки з яблуками: 10 страв до святкового столу, які під силу навіть новачкам