Той самий «Наполеон», після якого всі просять добавки: Ярославський розкрив рецепт шоколадного десерту
Шеф-кухар Володимир Ярославський розкрив рецепт свого фірмового шоколадного десерту «Наполеон», який став справжнім хітом серед гостей. За словами шеф-кухаря, після нього всі просять добавки.
Володимир називає десерт «Шоколадний Наполеон» або «Наполеон чорний ліс». Торт у виконанні Ярославського поєднує трішки хрусткі коржі, ніжний ванільний крем та кисло-солодкі нотки вишні.
Інгредієнти
Коржі:
- 340 г борошна
- 40 г какао
- 250 г масла 82,5%
- 1 яйце
- 150 г сметани 20%
- 3 г солі
- 15 г коньяку
Вишнева начинка:
- 400 г вишні (с/м)
- 75 г цукру
- 18–20 г кукурудзяного крохмалю
- трохи води
Крем:
- 600 г молока
- 200 г цілих яєць
- 10 г ванільного цукру
- 200 г білого шоколаду
- 10 г желатину
- 200 г масла 82,5%
- 260 г згущеного молока

Спосіб приготування
Коржі: масло збити зі сметаною та яйцем, додати сіль, коньяк, борошно та какао, швидко замісити тісто. Дати постояти у холоді 30 хв, поділити на 10 коржів, розкатати діаметром 26 см, проколоти виделкою та випікати 7–9 хв при 180°C.
Вишня: прогріти з цукром, додати крохмаль з водою, довести до кипіння та охолодити.
Крем: молоко змішати з яйцями, довести до 83°C, додати ванільний цукор, білий шоколад та желатин, остудити до 40°C, вмішати м’яке масло, збити після охолодження 10 хв, додаючи згущене молоко до повітряної консистенції.
Збірка: розділити крем на 10 частин, промазати коржі, додавати вишню на 4 шарах, верхній корж подрібнити разом з обрізками та присипати торт. Холод на 3–6 годин.
Переглянути цей допис в Instagram
Поради від Ярославського
- Можна замінити вишню на смородину або малину.
- Останній корж краще подрібнити для хрусткої присипки.
- Крем після охолодження збивати обережно, щоб він залишався повітряним.
- Торт виходить великий, ароматний і з хрусткою текстурою, ідеальний використовувати цей рецепт для святкових столів.
Наостанок кухар побажав шанувальникам «смачного» та запросив їх до коментарів ділитися власними рецептами святкової випічки. Натомість фани оцінили не тільки рецепт, а і зухвало-святковий образ Ярославського.
Читайте також
- Святкова качка без зайвого клопоту. Зірка проєкту «МастерШеф» Володимир Ярославський поділився простим рецептом.
- Шашлик не для всіх: Ярославський здивував рецептом популярної страви із сердець.
- Рецепт найкращого маринаду для курки: і соковитість, і хрустка скоринка гарантовані.