Японський майонез за 5 хвилин: швидкий рецепт від Ектора Хіменеса-Браво і переможниці «МастерШеф» Ненсі Топко
Ектор Хіменес-Браво разом із переможницею «МастерШеф» Ненсі Топко поділилися рецептом японського майонезу, який можна приготувати за 5 хвилин із простих інгредієнтів.
Відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво і переможниця шоу «МастерШеф» Ненсі Топко поділилися швидким і незвичним рецептом японського майонезу, який можна приготувати всього за 5 хвилин.
Інгредієнти
- Яйце – 1 шт;
- Цукор – 1 ч. л;
- Сіль – ½ ч. л;
- Гірчиця – 1 ч. л;
- Рисовий оцет – 1 ст. л;
- Лимонний сік – 1 ч. л;
- Соєва олія – 150–200 мл.
Приготування
- Змішати всі інгредієнти в чаші блендера.
- Збити до однорідної, кремової текстури – і готово.
- Можна зберігати у холодильнику до тижня.
У коментарях до рецепта дехто висловлював здивування, чому саме цей соус названо японським, адже він містить звичні для нас продукти. Але родзинка криється у поєднанні рисового оцту, соєвої олії та мінімуму спецій, що й надає майонезу східного характеру.
«Так, а чого ж це він японський?😮»
«А чим відрізняється наш майонез від японського?😂»
«Так завжди роблю, але не знала, що майонез японський))»
- Нещодавно Ектор Хіменес-Браво об’єднав кулінарні зусилля з Ненсі Топко, щоб разом приготувати традиційний японський перекус – гункан.
- Нагадаємо, 28 червня відбувся суперфінал 15-го сезону шоу «МастерШеф». Українці дізналися ім’я переможця – ним стала Ненсі Топко із Києва. Щоправда, реакція глядачів виявилася далеко не однозначною. Частина аудиторії захоплюється перемогою Ненсі, вітаючи її з цим досягненням. Однак інші виявили відверте розчарування.
Читайте також: Як приготувати коропа на вуглях в глазурі: авторський рецепт від переможниці «МастерШефу» Ненсі Топко