Кулінарія

Будьте уважні з м’ясом у морозилці: скільки зберігається і які секрети заморозки варто знати

Владислав Власенко
1400
М'ясо в морозилці. Фото: FOTODOM
Морозильна камера допомагає зберегти м’ясо надовго, але для кожного виду є свій термін. Зберігати надто довго не варто, адже якість і смак можуть серйозно постраждати.

Деякі види м’яса й виробів не варто надовго залишати в морозилці, тому що вони швидко втрачають якість навіть при низьких температурах. Зберігайте продукти правильно й вчасно використовуйте, щоб насолоджуватися їхнім смаком і бути впевненими в тому, що ви їсте.

Які продукти псуються найшвидше

Фарш – один із найшвидших за темпами псування. Вже через пару місяців він може змінювати смак і запах.

Субпродукти – печінка, нирки чи серце з часом втрачають аромат і можуть мати неприємний запах після тривалого зберігання.

Ковбаси та сосиски – через спеції й добавки після двох місяців часто набувають стороннього присмаку й вже не мають первісного смаку.

Читайте також: Ярославський із «МастерШеф» поділився рецептом улюблених курячих крилець: готуються лише 12 хвилин

Скільки часу можна тримати різне м’ясо в морозильнику

Яловичина

  • Цільні шматки яловичини можна зберігати до року при температурі -18 °C. Найкраще використовувати вакуумні пакети, щоб зберегти волокна соковитими і не допустити втрати структури.

Свинина

  • Стейки, ребра чи грудинка свинини зберігаються в замороженому вигляді до 8 місяців. Через вищий вміст жиру цей вид м’яса швидше втрачає смакові властивості.

Курятина

  • Заморожену курку можна тримати до 9 місяців. Найдовше зберігається грудка, бо в ній менше жиру, а от стегна та крильця бажано використати швидше.

Читайте також: Секрет у грушах: смажена курка за особливим рецептом, який здивує ваших гостей

М’ясний фарш

  • Фарш не варто зберігати в морозилці понад 3 місяці. Подрібнена структура пропускає повітря, що прискорює процес окислення та псування навіть за низьких температур.

Субпродукти

  • Печінку, серце, нирки краще використати протягом двох місяців. Вони мають високий вміст вологи та ферментів, через що можуть швидко зіпсуватися й набувати неприємного запаху.

Ковбасні вироби

  • Ковбаси, сосиски, копченості варто вживати не пізніше ніж через 2 місяці після заморожування. Попри наявність солі й консервантів, спеції й жири можуть швидко втратити смакові якості при довгому зберіганні в морозилці.

Читайте також: Ідеальний шашлик від Ярославського: мастершеф два роки тримав цей рецепт в таємниці