Клопотенко розкрив секрет ідеальної куті: несподіваний інгредієнт здивує всіх
Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився у своєму Instagram секретами приготування традиційних різдвяних страв. За два дні до свята кулінар показав, як зробити ароматну кутю, домашню ковбасу та м'ясо з квашею.
Кутя з секретним ігредієнтом
Для приготування куті Клопотенко радить використати один несподіваний інгредієнт — імбир. Кулінар запевняє, що саме ця спеція перетворить канонічну страву на справжню бомбу. Спочатку потрібно відварити пшеницю протягом 40 хвилин, запарити мак, а потім змішати всі компоненти: пшеницю, мак, родзинки, горіхи, мед та імбир.
Кутя з імбирем. Скриншот з відео Клопотенка
Ковбаса з медом: сміливе поєднання
Щодо різдвяної ковбаси, шеф-кухар наголосив на важливості використання меду в рецепті. Хоча це може здаватися незвичним, насправді мед додає страві особливого смаку. Ресторатор пояснив, що можна як приготувати ковбасу самостійно, так і просто змастити медом куплену та запекти. Для власноруч приготовленої версії необхідно нарізати м'ясо кубиками, посолити, змастити медом, вимішати та пропустити через м'ясорубку зі спеціальною насадкою. Випікати слід годину при температурі 180 градусів.
Мʼясо з квашею
Клопотенко також запропонував приготувати м'ясо з квашею — старовинною українською стравою, схожою на густий кисіль. М'ясо потрібно загорнути у фольгу та запікати годину. Для кваші використовують сухофрукти з узвару, житній хліб та квас, які варять 10 хвилин і перебивають блендером.
Мʼясо з квашею від Клопотенка. Скриншот з відео
Читати по темі
- Салат із Дорблю та грушею, який легко переплутати зі стравою з ресторану: простий рецепт від фудблогера
- Три рецепти зі смаком Різдва від Євгена Клопотенка: «Все в апельсинах»
- Смачне засолене сало всього за п'ять днів: відомий кулінар Клопотенко вразив простим рецептом