Кулінарія

«Смачно, швидко та легко»: суддя «МастерШефу» Ярославський показав рецепт домашнього шашлику в мультіпічці

Аліна Сівак
9
Шашлик. Фото: Depositphotos
Володимир Ярославський показав, як приготувати соковитий шашлик удома без зайвих зусиль. Шеф назвав мультіпічку найзручнішим девайсом для швидкого результату.

Відомий український шеф-кухар та суддя кулінарного шоу «МастерШеф» поділився рецептом смачного шашлику в мультіпічці. Свій варіант він виклав на сторінці в Instagram.

За словами кулінара, страва виходить дуже смачною та економною завдяки мультіпічці.

«Смачно, швидко та легко, ще й економно – що ще треба для готування вдома? Я тестував мультіпіч CRISPI від NINJA @ninjakitchenua», – написав Володимир.

Рецепт складається з найніжнішої частини м’яса – ошийка, тож шашлик буде буквально танути в роті.

Скрін з соцмереж Ярославського

Інгредієнти:

  • 1 кг ошийок
  • 200 г цибулі
  • трішки гірчиці, соус ворчестер або соєвий
  • сіль, духмяний та чорний перці, підкопчена паприка та мелений коріандр – потрошку
  • олія

Спосіб приготування:

👉 м’ясо нарізати крупним шматком, додати сіль, спеції та ворчестер, а зверху добре вичавити сік із дрібно посіченої цибулі. Добре промасажувати шматочки й змастити олією – так краще для готування. Дати постояти пів годинки.

👉 Поставити температуру 200 градусів і повний обдув, розкласти шматочки так, щоб між ними був простір, та готувати до рум’яності з одного боку, потім перевернути і довести до рум’яності з іншого.

Важливі моменти:

  • ❗️Не готуйте занадто довго – найсмачніше, коли м’ясо залишається соковитим.
  • Смачно, коли м’ясо маринувалось хоча б ніч.
  • Цибулю потім можна покропити оцтом, додати дрібку цукру та січену зелень – і вийде чудовий гарнір, як улітку.
  • Якщо цибуля дуже міцна, її можна замочити у крижаній воді або залити окропом, а потім замаринувати на свій смак.

Читайте по темі