Ектор Хіменес-Браво та Дурнєв відтворили смак з дитинства: кухар і блогер готували під Вєрку Сердючку
Відомий шеф-кухар і суддя шоу «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво представив у своєму Instagram кулінарну співпрацю з блогером Олексієм Дурнєвим, уродженцем Маріуполя.
Перед початком роботи над стравою вони увімкнули пісню Вєрки Сердючки, яка супроводжувала процес приготування.
Разом чоловіки відтворили рецепт маріупольських чебуреків, що має особливе значення для Дурнєва, адже належить його матері. Побачивши його у сторіз блогера, Хіменес-Браво запропонував приготувати страву разом з автором.
Інгредієнти
Тісто (на 7-10+ чебуреків):
- Борошно, 500 г (приблизно 3 склянки по 250 мл);
- Окріп, 1 склянка (90–100°C);
- Сіль, 0,7 ч. л;
- Рафінована олія, 5 ст. л;
- Горілка, 1 ст. л.
Фарш:
- Змішаний фарш (свинина + яловичина), 500 г;
- Цибулина (велика), 1 шт;
- Сіль, чорний перець, коріандр, за смаком;
- Кефір або ряжанка (або вода), 50–100 мл.
Приготування
- Влийте окріп у миску, додайте борошно, сіль та олію. Замішуйте ложкою (дуже гаряче!), потім руками. Додайте горілку. Загорніть у плівку та залиште на 1–2 год.
- Перекрутіть м’ясо, додайте терту цибулю, спеції та трохи ряжанки. Добре вимішайте – маса має стати ніжною та соковитою.
- Розкачайте тісто дуже тонко – до 1-1,5 мм. Викладайте фарш на одну половину, складіть, притисніть, обріжте краєчки просто тарілкою.
- Нагрійте багато олії у глибокій пательні або фритюрниці. Обсмажуйте чебуреки до золотистої скоринки.
Ектор Хіменес-Браво та Дурнєв відтворили смак з дитинства – ДИВИТИСЯ ВІДЕО
Загальна калорійність усієї порції маріупольських чебуреків приблизно 3816 ккал, а один чебурек містить близько 450 ккал.
- Нагадаємо, нещодавно Хіменес-Браво представив свій швидкий та корисний рецепт одеської рибки, який можна приготувати всього за 10 хвилин.
Читайте також: «Піца, як у харківському буфеті»: простий рецепт від Хіменеса-Браво та суперфіналіста 15 сезону «МастерШеф»