«Копчена груша, качана каша...»: Клопотенко побував на виставці у Японії і розповів, чим годував місцевих

Євген Клопотенко, який вигравав п’ятий сезон популярного шоу «МастерШеф», у соціальній мережі Instagram розповів про свою участь у міжнародній виставці EXPO 2025, що цьогоріч пройшла у Осаці (Японія).
«Я мав честь представити українську кухню на прийомі до Національного дня України на EXPO. Копчена груша, качана каша, вишні та мелітопольська черешня, карпатська бринза, сирники так ще багато українських продуктів та страв мають потенціалом збагатити будь-яку кухню світу», – заявив Клопотенко.
Читайте також: «Для закатованих у полоні»: у ресторанах Клопотенка і Поперешнюк третій рік поспіль діє особлива традиція
Він розповів, що насправді Україна дуже недооцінена держава, а наша культура, включно з кулінарними традиціями, є справжньою цінністю та «екзотикою» для іноземців.
«Світ щодня шукає нове. І ми – це нове. Не просто екзотика, а справжня цінність, що формувалась поколіннями. Ще одна цеглинка у фундамент образу України, який ми будуємо. Не жертви, а партнера».
Фото: Євген Клопотенко в Instagram
Також відомо, що від України в Осаці була присутня зіркова співачка ONUKA, а також блогерка Даша Квіткова.
- Раніше ми писали, що Клопотенко показав оновлений рецепт популярного десерту.
- Також відомий ресторатор поділився новим рецептом відбивних із хмільним напоєм.