Що їдять на другий день Різдва у Букінгемському палаці: зізнання колишнього кухара королівської родини
Колишній шеф-кухар британської королівської родини Даррен МакҐрейді розкрив незвичні кулінарні традиції монархів під час зимових свят. Про це повідомляє видання Woman&Home.
Кулінар пропрацював на королівську сім'ю 15 років і поділився деталями того, як вони проводять 26 грудня — День подарунків після традиційної церковної служби.
За словами МакҐрейді, у цей день монарші особи споживають смажені залишки різдвяного пудингу. Кухарі обсмажують шматочки десерту на несолоному вершковому маслі, створюючи таким чином легкий перекус.
Варто зазначити, що різдвяні пудинги для королівської родини готуються завчасно — той, що подають на Різдво в резиденції Сандрінгем, часто виготовляють ще за рік до святкування.
Переглянути цей допис в Instagram
Даррен розповів, що палацовий стюард приносить десерт до столу о 14:00. Безпосередньо за столом пудинг обливають вишуканим бренді та прикрашають падубом. Алкоголь допомагає створити ефектне видовище з блакитним полум'ям, коли пудинг запалюють на очах у присутніх.
Колишній королівський кухар пояснив, що десерт містить багато алкоголю. Його подають із бренді-вершковим маслом та бренді-соусом, що додає страві насиченого смаку. Ймовірно, цей смак відчувається і в смажених скибочках наступного дня.
МакҐрейді зазначив, що представники королівської родини надзвичайно дисципліновані у харчуванні. Більшість із них лише трохи під'їдають страви, тому на другий день після Різдва зазвичай залишається чимало пудингу для такого незвичного перекусу.
Читати по темі
- «Щедрик» у Вестмінстерському абатстві: український хор заспівав для короля Чарльза ІІІ
- Сільнички, чашки та склянки: колишній працівник розсекретив, що дарує король Чарльз своїй прислузі на Різдво
- «З любов'ю, Лілібет»: знайдено зворушливе послання принцеси Єлизавети до Різдва – ось як виглядає листівка