Названо топ-5 продуктів для жінок за 50: дієтологи пояснили свій вибір

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
136
1
1 голос
Названо топ-5 продуктів для жінок за 50: дієтологи пояснили свій вибір
Жінка за 50. Фото: freepik
Дієтологи назвали продукти, які допомагають жінкам після 50 років залишатися здоровими. У список потрапили ягоди, квасоля, листова зелень, лосось та горіхи.

Невеликі зміни в харчуванні можуть суттєво вплинути на здоров’я у зрілому віці. За словами експертів, продукти з клітковиною, антиоксидантами, кальцієм і білком здатні зменшити запалення та підтримати організм після 50 років. Про це пише портал EatingWell.

  • 1. Ягоди.

Чорниця, ожина, полуниця та малина містять потужні антиоксиданти, що знижують запальні процеси та сприяють здоровому старінню. Ягоди є основою дієти MIND, розробленої для профілактики деменції.

  • 2. Квасоля.

Бобові можуть допомогти позбутися відчуття голоду на тривалий час. Крім того, квасоля багата на клітковину та рослинний білок, що підтримує м’язи.

«Вживання суміші бобових забезпечує більш тривале відчуття ситості та допомагає боротися з надлишковим запаленням в організмі», – пояснивдієтолог-нутриціолог Заріель Грульон. 

  • 3. Темно-зелені листові овочі.

Вони допомагають знижувати окислювальний стрес та багаті на кальцій і магній для здорових кісток.

«Шпинат, кейл чи крес-салат містять вітаміни A, C, E, K і потужні поліфеноли», – зазначила дієтологиня Сіма Шах. 

  • 4. Лосось.

Ця риба, за словами сертифікованої дієтологині Ліззі О’Коннор, має омега-3, які підтримують серце, зменшують скутість при артриті та захищають мозок.

  • 5. Горіхи.

Вони містять антиоксиданти, ненасичені жири та клітковину. Волоські й мигдаль допомагають знижувати ризик серцево-судинних захворювань, а бразильські — борються з окислювальним стресом.

Експерти наголошують, що ці продукти варто включати до раціону регулярно, щоб залишатися активними та здоровими у зрілому віці.