Названо дієту, яка знижує ризик раку простати: у ній є чотири компоненти

Як зазначили доктори Найджел Броктон та Сарі Халіль у статті для медичного журналу Університету Брауна, така дієта містить рибу, горіхи, насіння, бобові, овочі, фрукти, оливкову олію першого віджиму, цілозернові продукти та обмежує споживання обробленої їжі.
Основні компоненти цієї дієти, які можуть зменшити ризик раку простати:
- Омега-3 жирні кислоти (волоські горіхи, насіння льону, лосось, сардини);
- Лікопін (помідори, кавуни, грейпфрути);
- Селен та цинк (бразильські горіхи, морепродукти, індичка, гарбузове насіння);
- Клітковина (кіноа, бурий рис, хліб з борошна грубого помелу, насіння чіа, авокадо, бобові).
Окреме дослідження показало, що вживання великої кількості цільного зерна знижує ризик прояву агресивної форми раку простати шляхом впливу на гормони.
Водночас науковці вважають, що уникнути проявів хвороби сприяє не тільки корисна їжа, але й уникання шкідливих продуктів. За словами дієтологині Марти Сільва з клініки Массачусетського університету, молоковмісні продукти та м’ясо можуть бути особливо проблемними.
Читайте далі: Британські вчені пояснили, які продукти провокують ожиріння та діабет 2 типу: що слід викинути з холодильника