Британські вчені пояснили, які продукти провокують ожиріння та діабет 2 типу: що слід викинути з холодильника

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
4499
1
3 голоси
Британські вчені пояснили, які продукти провокують ожиріння та діабет 2 типу: що слід викинути з холодильника
Ілюстративна світлина. Фото: Freepik
Вчені з Великої Британії назвали небезпечну для імунітету харчову звичку, яка полягає в постійному споживанні продуктів, котрі містять у своєму складі фруктозу.

Науковці Університету Суонсі, Інституту Френсіса Кріка в Лондоні та Бристольського університету після експериментів з мишами виявили, що надмірне споживання фруктози, сприяє розвитку запальних реакцій з боку імунної системи. Наслідком цих процесів стає пошкодження клітин, а також тканин, що порушує функціонування органів.

«Фруктоза підвищує ризик розвитку ожиріння, діабету другого типу і неалкогольної жирової хвороби печінки», – попереджають автори дослідження.

Говорячи про харчові джерела фруктози, вчені відзначили, що її містять:

  • солодкі напої,
  • ласощі,
  • напівфабрикати. 

Експерти рекомендують вкрай педантично підходити до вибору продуктів в раціоні, бо вживання великих доз фруктози перепрограмує клітинні метаболічні шляхи, сприяючи глутамінолізу і окислювальному метаболізму.

Під дією високих доз фруктози відбувається зміна клітинних метаболічних шляхів, що активізує процеси, які підвищують рівень запальних цитокінів. Збільшений вміст цих компонентів імунної системи небезпечно як можливий пусковий механізм несприятливих змін, включаючи розвиток аутоімунних патологій.

🔥 Читайте також: Британські вчені назвали напій, який запобігає ранній смерті: це не вино, не чай і не кефір.