Британські вчені назвали напій, який запобігає ранній смерті: це не вино, не чай і не кефір

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
4104
4
4 голоси
Британські вчені назвали напій, який запобігає ранній смерті: це не вино, не чай і не кефір
Ілюстративна світлина. Фото: Freepik
Фахівці національної служби охорони здоров’я у Великої Британії (NHS) на основі ґрунтовних досліджень назвали напій, який зменшує ризик розвитку серцевих захворювань і збільшує тривалість життя.

Натуральна кава зменшує ризик розвитку серцевих захворювань та суттєво збільшує шанси подовжити життя, уникнувши ранньої через різні захворювання

«Збалансоване харчування та регулярні фізичні вправи є ключем до збільшення тривалості життя, але також уникнути ранньої смерті можна, регулярно вживаючи каву», –  розповіла лікар Аліна Петре, яка працює у національній службі охорони здоров’я Великої Британії

Регулярне вживання кави є одним з найпростіших способів продовжити життя. Кава – один з кращих напоїв, що знижують ризик хронічних захворювань, зауважила місис Петре. Також вона фахово додала, що любителі кави краще захищені від хвороб серця.

«Дослідження показали, що вживання двох-трьох чашок кави щодня може знизити ризик серцевих захворювань приблизно на 20 відсотків», – заявила представниця NHS.

Крім того, у людей, що п’ють каву, менше шансів захворіти на діабет 2 типу, деякими видами раку, а також постраждати від руйнівних для мозку патологій – хвороб Альцгеймера і Паркінсона.

«Сукупність даних властивостей робить каву одним з кращих напоїв, що захищають від ранньої смерті. Шанувальники напою, регулярно вживають його, знижують свій ризик ранньої смерті на 20-30 відсотків у порівнянні з непитущими», – сказала докторка Петре.

Водночас вона також додала, що істотні дози кофеїну викликають у деяких людей несприятливі реакції – наприклад, посилення почуття тривоги, розлад шлунка. Таким кавоманам слід ретельно контролювати кількість випитого напою, щоб не нашкодити своєму здоров'ю.

🔥 Читайте також: Яка доза алкоголю є нормальною: американські вчені поставили крапку у питанні вживання спиртного.