Не тільки смачна, доступна, а й небезпечна: італійські лікарі шокували наслідками регулярного вживання курятини

Аналізували частоту появи раку та смертності серед майже п’яти тисяч італійців, які брали участь у дослідженні здоров’я та заповнювали опитувальники про свій раціон і спосіб життя, тамтешні лікарі дійшли дуже цікавих висновків.
У ході аналізу порівнювали дані для людей, які споживали протягом тижня різну кількість червоного м’яса, тобто свинини та яловичини, пташиного м’яса, здебільшого курятини, та м’яса загалом.
Як виявилося, споживання понад 300 грамів пташиного м’яса (курятини) на тиждень збільшувало ризик смерті від усіх причин на 27 відсотків порівняно зі споживанням менш як 100 грамів. Споживання такої кількості пташиного м’яса також було пов’язаним з у понад два рази більшим ризиком смерті від раку травної системи, а у чоловіків цей ризик був у 2,61 раза більшим, ніж у тих, хто їв менш як 100 грамів такого м’яса на тиждень.
При цьому споживання 200-300 грамів різних видів м’яса на тиждень знижувало цей ризик на 54 %. Йдеться з-поміж іншого у матеріалі Nutrients.
🔥 Читайте також: «Українці доїдають врожай 2024-го, а далі…»: економіст розповів, чому ростуть ціни на їжу й що на це впливає.