Любителям м'яса та субпродуктів до уваги: німецький кардіохірург озвучив справжню причину атеросклерозу

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2688
4
2 голоси
Любителям м'яса та субпродуктів до уваги: німецький кардіохірург озвучив справжню причину атеросклерозу
Ілюстративна світлина. Фото: Lad Bible
Кардіохірург з Німеччини Аксель Хаверіх, який є співробітником Ганноверської медичної школи, розкрив справжню причину розвитку у людини атеросклерозу.

Аксель Хаверіх переконаний, що винуватцем атеросклерозу є холестерин. У більшості випадків проблему, тобто цю хворобу, пов’язують з накопиченням в судинах холестеринових бляшок. 

Однак Хаверіх, не відкидаючи шкоду холестерину, також зауважує, що винуватцем атеросклерозу ще й слід вважати порушення нормального кровопостачання зовнішньої стінки артерій, бо це захворювання супроводжується звуженням артерій, виступає однією з ключових причин, інсульту та інфаркту. 

Розвиватися воно здатне на тлі запальних процесів, включаючи звичайний грип. Холестерину під силу провокувати атеросклероз у тих пацієнтів, які зіткнулися з вродженим ліпідним обміном. Йдеться з-поміж іншого в науковому дослідженні опублікованому на порталі link.springer.com.

Німецький фахівець вважає, що стан слід розглядати як захворювання мікросудин, а не артерій, оскільки останні уражаються пізніше. 

Профілактика недуги може включати щеплення від грипу, зниження обсягу черевного жиру, фізичні навантаження і здорове харчування.

🔥 Читайте також: Замість користі, не дадуть схуднути: британський дієтолог назвав список «таємних» висококалорійних напоїв.