Один з базових продуктів на столі українців може провокувати підвищення тиску: кому не слід переїдати картоплі

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
512
1
2 голоси
Один з базових продуктів на столі українців може провокувати підвищення тиску: кому не слід переїдати картоплі
Смажена картопля. Фото: Фото: unsplash.com
Американська лікарка-дієтологиня Сара Брюер стверджує, що людям, у яких підвищений кров'яний тиск (гіпертонія) варто менше споживати картоплі.

Посилаючись на дослідження Гарвардської медичної школи (США), де аналізувалися дані трьох великих проектів за участю понад 187 тисяч чоловіків і жінок, дієтологиня Сара Брюер запевняє – людям, у яких підвищений кров'яний тиск потрібно менше їсти картоплі.

Американські вчені порівняли показники людей, які вживали картопля у різному вигляді кілька порцій на тиждень та людей, які майже не харчувалися бульбою, та з'ясували, що ризик високого кров'яного тиску (гіпертонії) був на 11% вищим у першій групі.

«Вживання чотирьох або більше порцій картоплі на тиждень пов'язане з підвищеним ризиком гіпертонії», – цитує доктора Брюєр портал eurekalert.org.

Також дієтологиня зауважила, що картопля після приготування має вищий глікемічний індекс порівняно з іншими овочами. Це означає, що його вживання може призвести до підвищення цукру в крові.

Читайте по темі