«Виявилася кориснішою, ніж ми думали»: канадські вчені заявили про надзвичайну користь картоплі

Виявляється, звичайна картопля корисніше для людського тіла та здоров'я, ніж здавалося раніше, а все – завдяки вмісту особливого білка. Його споживання покращує стан м’язів. Це встановили канадські науковці з університету Мак-Мастеру.
«Картопля виявилася кориснішою, ніж ми думали. Коренеплід містить, крім крохмалю, високоякісний рослинний білок, що дозволяє підтримувати роботу м’язів», – йдеться в науковій доповіді науковців.
Фахівці заявили, що продукт здатний підтримувати роботу м’язів не гірше тваринного білка. Науковці провели експеримент за участю 24 молодих здорових жінок віком від 18 до 24 років, яких вони випадковим чином розділили на дві групи.
Одна протягом двох тижнів отримувала додатково два рази на добу по 25 грамів ізоляту картопляного білка у вигляді пудингу, інша його не отримувала. До початку експерименту харчування учасниць було нормальним, вони не відчували дефіциту білка.
Випробування показало: у добровольців, додатково вживали картопляний білок, м’язова тканина стала активно виробляти міофібрилярні білки, що поліпшили функцію скелетних м’язів.
🔥 Читайте також: Що варто їсти, щоб уникнути інсульту: перелік продуктів корисних для мозку та серця.