Відмова від цукру запобігає хворобам, що провокують найбільше смертей: результати дослідження лікарів зі США

Науковці Массачусетської лікарні загального профілю (MGH), Школи дієтології та політики ім. Фрідмана в Університеті Тафтса, Гарвардської школи громадської охорони здоров’я та Департаменту охорони здоров’я й психічної гігієни Нью-Йорка створили модель, яка дозволила побачити рівень зниження цукру в крові та його вплив на здоров’я.
Результати дослідження показали, що скорочення 20% цукру з упакованих продуктів і 40% із напоїв може запобігти 2,48 млн випадків серцево-судинних захворювань. Враховуючи інсульти, серцеві напади та навіть зупинку серця.
«Це показує, що прийшов час реалізувати національну програму з добровільними цілями щодо зниження вживання цукру. Вона може призвести до значних поліпшень в галузі охорони здоров’я, нерівності стосовно здоров’я і витрат на охорону здоров’я менш ніж за десять років», – розповів лікар Даріуш Мозаффарян.
Фахівці зазначили, що вживання солодких продуктів і напоїв тісно пов’язане з ожирінням і не тільки хворобами серця, а й діабетом.
- Журналісти сайту BLIK.ua промоніторили низку спеціалізованих медичних сайтів та спираючись на думки провідних світових науковців, сформували список продуктів, які допоможуть очистити організм від токсинів.