Для тих, хто не може жити без м'ясних продуктів: вчені розповіли, як часто можна їсти ковбасу без шкоди для здоров'я

Кардіологи з США фахово заявили про те, що люди, які щодня з’їдають навіть три-чотири шматочки шинки або ковбаси, підвищують ризик серцевої недостатності мінімум на 20% порівняно з тими, хто обмежується одним шматочком або й взагалі помірно вживає м'ясо.
Вчені наголосили, що вироби з обробленого м’яса з використанням хімічних консервантів незалежно від способів їх обробки (копчення, соління, в’ялення) можуть бути небезпечні для серцево-судинної системи.
Річ в утому, що у таких продуктах, їх складі, спостерігається підвищена концентрація солей і ненатуральних компонентів.
«Якщо вам важко відмовитися від ковбаси або сосисок, то вибирайте якісну продукцію та обов’язково звертайте увагу на склад: у ньому має бути якомога менше консервантів і солі. Ковбасні вироби не повинні з’являтися на столі частіше 1-2 разів на тиждень», – поділилися рекомендацією американські фахівці.
🔥 Читайте також: Ароматна кава: користь і шкода для здоров'я, скільки чашок на день можна пити.