Лікар назвав продукт, який знижує ризик серцево-судинних захворювань та раку кишківника: у чому його користь

Лікар Амір Хан у коментарі для Daily Mirror розповів, що регулярне споживання нуту (турецького гороху) може помітно знизити ризик серцево-судинних захворювань і раку кишківника.
За словами фахівця, на відміну від інших продуктів із високим вмістом вуглеводів, нут не провокує різких коливань рівня глюкози в крові. Це особливо важливо для людей із діабетом або тих, хто контролює рівень цукру.
«Нут можна додавати у салати, супи, тушковані страви або використовувати як гарнір. Він багатий на калій і магній – мінерали, які підтримують серцево-судинну систему та сприяють нормалізації артеріального тиску», – підкреслив лікар.
Також Амір Хан зазначив, що завдяки високому вмісту розчинної клітковини нут позитивно впливає на роботу кишківника та полегшує симптоми синдрому подразненого кишківника. Крім того, продукт є ефективною профілактикою колоректального раку.
Під час перетравлення нуту утворюється бутират – жирна кислота з вираженими протизапальними властивостями, яка допомагає підтримувати здоров’я слизової оболонки товстого кишківника. Раніше проведені дослідження підтвердили, що бутират може знижувати ризик розвитку злоякісних утворень.
- Раніше ми писали, які п’ять осінніх продуктів зміцнять імунітет, додадуть енергії та збережуть здоров'я