Вчені назвали антивікові продукти: ось що потрібно їсти, щоб сповільнити старіння

Американські науковці вважають, що втілити мрію мільйонів, а саме зберегти молодість, можна за допомогою правильного харчування. Дослідники назвали найкорисніші продукти для цієї мети.
Фахівці Інституту функціональної медицини у Вашингтоні визначили, що певні продукти мають антивікові властивості, пише The Express.
Які продукти мають антивікові властивості
- 1. Темно-зелені листові овочі. Капуста та шпинат настільки багаті мікроелементами, що за вісім тижнів такої дієти процес старіння може сповільнитися приблизно на два роки. Ефект досягається завдяки позитивним змінам у ДНК
- 2. Важливо додовати до раціону спеції.
«Половина чайної ложки куркуми щодня може допомогти організму повернути назад процес старіння», – стверджують дослідники.
Подібну дію має розмарин. Також рекомендовано додавати імбир, корицю й червоний перець.
- 3. Часник і вся цибулева родина – це пребіотики, що підтримують мікрофлору кишечника, а від цього залежить зовнішній вигляд і самопочуття.
- 4. Серед фруктів на перших позиціях ягоди, яблука, гранати та мандарини. Вони містять сполуки, що уповільнюють старіння клітин.
Водночас вчені наголошують, що варто контролювати кількість фруктів, адже надлишок цукру шкодить.
- Раніше ми писали, що після сорока років організм починає працювати по-іншому, тому важливо вчасно помітити потенційно небезпечні ознаки в своєму організмі, адже це фактично означає зберегти здоров’я на роки вперед.