Вівсянка на сніданок може серйозно нашкодити організму: кому категорично не варто їсти цю популярну кашу

Роксана Ехсані запевняє, що людям з синдромом роздратованого кишківника та іншими схожими захворюваннями шлунково-кишкового тракту не варто снідати вівсянкою.
Причина полягає в підвищеному вмісті клітковини – більше восьми грамів на одну чашку – це може спровокувати здуття і газоутворення у людей з чутливим шлунком.
«Людям з діабетом потрібно обережніше ставитися до додавання в вівсянку меду, коричневого цукру або кленового сиропу. Це може призвести до занадто високого підвищення рівня цукру в крові», – йдеться у повідомленні пресслужби Академії харчування США.
🔥 Читайте також: Молоко чи вода для вашої вівсяної каші? Ось як правильно варити вівсянку, щоб вона дійсно була корисною.
Замінити вівсянки дієтологиня радить харчуватися іншими крупами, в яких вміст рослинних волокон нижче, наприклад, білий рис.
Також місис Ехсані звернула увагу на вівсянку швидкого приготування. Зазвичай там міститься забагато солодких добавок, які знижують користь ранкової каші.
🔥 Читайте також: Щоденно снідати яєшнею - корисно чи шкідливо: вчені з Австралії дали однозначну відповідь.